Miért nem látok a kontaktlencsémben?
Friss kontaktlencsés vagyok, az első hónapban iWear DR. Basic kontaktlencsém volt, amiben élesen láttam, de kiszárította a szememet, úgyhogy váltottam Bausch & Lomb Pure Vision-re, viszont ezzel az a problémám, hogy nem látok benne élesen. Ugyanolyan a diptriája mint a másik lencsének volt (-1,5, -1,5 szemüvegben a jobb szemem gyengébb volt -1,75, de kontaktlencsébe egyformát kaptam). Namármost a gyengébb szememmel rosszabul látok mint az erősebb szememmel, de még az erősebb szememmel sem látok olyan jól, mint ahogy a másik kontaktlencsében láttam. Szóval miért látok ebben életlenül?
Elnézést ha túlbonyolítottam!
Istenem mond, hogy nem az Ofotértbe jársz és ők ilyen vadbarmok hogy nem tudnak normális kontaktlencsét adni!!
Először is meg kellett mérni a pupilládat. Másodjára meg kellett nézni hogy ugye nincs szemszárazságod, mert akiknek van azoknak TILOS (!!) a kontaktlencse, kivételes esetenként műkönnyel használható. Harmadjára olvasnod kell azt a kib*szott táblát, ha a büdös szemészeten jársz MINDIG! (Még ha előtte egy héttel olvastál is és csak kontaktlencsét váltottál) Ismétlem: MINDIG!!!!!!!!!!! Attól rosszabbodik az ember szeme ha nem jó dioptriájú kontaktlencsét hord...
Elnézést kérek az obszcén, durva esetlegesen bántó szavakért csak már elegem van abból, hogy tudatlanok próbálják meg tanítani a tudatlanokat... Kérlek ne hagyd magad befolyásolni és keres egy NORMÁLIS optikát vagy akár a szemészeten is van kontaktlencsés és az a legbiztosabb. És ezt a saját érdekedben mondom.
Attól is láthatsz homályosabban, ha nem megfelelő a tárolófolyadékod ehhez a kontaktlencséhez, nekem legalábbis ez volt a probléma egyszer . Itt egy táblázat, hogy melyik kontaktlencséhez melyik ápolószer a legjobb:
Pl. PureVision-höz az Optifree jó, a Renu Fresh borzasztóan megfesti - de más kontaktlencséhez nagyon jó a Renu is, szóval mindhez más ápolószer jó és ez a táblázat tényleg nagyon hasznos, hogy ne magadnak kelljen végigpróbálgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!