Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért nem látok a kontaktlencs...

Miért nem látok a kontaktlencsémben?

Figyelt kérdés

Friss kontaktlencsés vagyok, az első hónapban iWear DR. Basic kontaktlencsém volt, amiben élesen láttam, de kiszárította a szememet, úgyhogy váltottam Bausch & Lomb Pure Vision-re, viszont ezzel az a problémám, hogy nem látok benne élesen. Ugyanolyan a diptriája mint a másik lencsének volt (-1,5, -1,5 szemüvegben a jobb szemem gyengébb volt -1,75, de kontaktlencsébe egyformát kaptam). Namármost a gyengébb szememmel rosszabul látok mint az erősebb szememmel, de még az erősebb szememmel sem látok olyan jól, mint ahogy a másik kontaktlencsében láttam. Szóval miért látok ebben életlenül?

Elnézést ha túlbonyolítottam!

2012. ápr. 30. 13:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Istenem mond, hogy nem az Ofotértbe jársz és ők ilyen vadbarmok hogy nem tudnak normális kontaktlencsét adni!!

Először is meg kellett mérni a pupilládat. Másodjára meg kellett nézni hogy ugye nincs szemszárazságod, mert akiknek van azoknak TILOS (!!) a kontaktlencse, kivételes esetenként műkönnyel használható. Harmadjára olvasnod kell azt a kib*szott táblát, ha a büdös szemészeten jársz MINDIG! (Még ha előtte egy héttel olvastál is és csak kontaktlencsét váltottál) Ismétlem: MINDIG!!!!!!!!!!! Attól rosszabbodik az ember szeme ha nem jó dioptriájú kontaktlencsét hord...

Elnézést kérek az obszcén, durva esetlegesen bántó szavakért csak már elegem van abból, hogy tudatlanok próbálják meg tanítani a tudatlanokat... Kérlek ne hagyd magad befolyásolni és keres egy NORMÁLIS optikát vagy akár a szemészeten is van kontaktlencsés és az a legbiztosabb. És ezt a saját érdekedben mondom.

2012. ápr. 30. 22:28
 2/2 anonim válasza:

Attól is láthatsz homályosabban, ha nem megfelelő a tárolófolyadékod ehhez a kontaktlencséhez, nekem legalábbis ez volt a probléma egyszer . Itt egy táblázat, hogy melyik kontaktlencséhez melyik ápolószer a legjobb:

[link]

Pl. PureVision-höz az Optifree jó, a Renu Fresh borzasztóan megfesti - de más kontaktlencséhez nagyon jó a Renu is, szóval mindhez más ápolószer jó és ez a táblázat tényleg nagyon hasznos, hogy ne magadnak kelljen végigpróbálgatni.

2012. máj. 7. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!