Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi a véleményetek? Nagy baj...

Mi a véleményetek? Nagy baj ez? Már vagy 5 éve a szemem előtt fonákszerű dolgokat látok.

Figyelt kérdés

Tehát amerre nézek ott van.Az orvos azt mondta,hogy ez azért van mert gyenge a látásom.-4,5 mindkét szemem.

De most még egy kijött,összesen 3 ilyet látok a szemem előtt.

Nektek is van?Szerintetek is attól van?

2009. jún. 17. 01:31
 1/9 anonim válasza:

Nekem 8-10 éves korom óta van ez.

Általában akkor látom őket, amikor fény felé

(pl. az égre) nézek.

A jobb szememben 4-5, a balban 2 ilyet látok.

Szerintem ez nem olyan nagy baj, bár néha idegesítő.

Az egyik (kissé hipochonder) ismerősöm is lát ilyen "fonákokat", szerinte akár retina-leválás is lehet:

www.szemklinika.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=53&Itemid=26

Egyébként mi is mindketten rövidlátók vagyunk, -2,25 .

2009. jún. 17. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is van gyerekkorom óta. Hegek. Szerezhetted bárhogyan: erős szemvakarástól, belevitt valamit a szél, belecsapott valami, gyulladástól, ilyesmi. Két szemészorvos is mondta, akik vizsgáltak, és azt mondták, nem érdemes vele foglalkozni, hacsak nem zavar a látásban (ilyen esetben műtéttel (lézer) kezelik). Vagy - de szerintem ez túl abszurd - féregfertőzés (viva Dr. House :D )
2009. jún. 17. 15:04
 3/9 anonim ***** válasza:
A szemgolyó belsejét egy kocsonyás, zselé-szerű anyag tölti ki. Ha egy egészséges szemű ember nagyon világos felületre (pl. égre, fehér papírlapra) néz, apró fonalakat lát. Ezek az üvegtesti gél mikroszkópikus méretű kicsapódásai. Rövidlátó embernél ez a hatás fokozott ("beépített nagyító" van a szemében, + alkatilag az üvegtest "összeesik"). Ez nem kóros dolog, bár igen zavaró lehet.
2009. jún. 19. 22:17
 4/9 anonim válasza:
Nekem is sok éve van már, az okát nem tudom ugyan, de én is rövidlátó vagyok. -6,75 dioptriás a szemem. Szemészetre rendszeresen járok, eddig még semmi bejt nem fedeztek fel ezzel kapcsolatban.
2009. jún. 21. 00:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Úristen! Már azt hittem ,hogy scak én vagyok ezzel így!!!! Épp mostakartam kiírni kérdésként ezt a problémát. Én voltam orvosnál..megvizsgálták, de lényegében nem mondtak semmit :/
2009. jún. 21. 17:55
 6/9 A kérdező kommentje:

Én is azt hittem,hogy csak én vagyok így,de ezek szerint nem:)

Köszi a válaszokat

2009. jún. 21. 21:00
 7/9 anonim válasza:
Nekem nagyon régóta van, sok-sok éve, mindkét szememben. Nagyon zavaró, főleg, ha olvasok, vagy egyéb fehér felületre nézek. Bár nem számoltam meg, mennyit látok, de több is van mindkét szememben. Most is békésen úszkálgatnak a szememben. Én is többször voltam evvel a problémával szemorvosnál, kivétel nélkül mindig azt a választ kaptam, hogy ezek elhalt sejtek, és nem tudok vele mit kezdeni, szokjak hozzá. Hát, még mindig nem szoktam meg, de ez van.. Amúgy rövidlátó vagyok én is , de csak -1,5.
2009. jún. 24. 09:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem is van ilyen..Néha kifejezetten idegesítő..Például mikor ülök a barátom mögött a motoron és élvezném a tájat... mindig odaúsznak. :D Lehet ez ellen tenni? Tényleg megoldás lehet a műtét...el is megyek szemvizsgálatra ,mert eddig nem gondoltam volna ,hogy köze lehet a rövidlátáshoz..::S
2009. jún. 25. 20:33
 9/9 anonim válasza:

én nem fonalakat hanem "buborékokat" látok egyszer leszedtem vmi könyvet valami olyasmi volt acíme h látásjavítás szemüveg nélkül egy katonaságról kidobott srác írta akinek szódáseffektje volt...nem ez alényeg hanem hogy ez elvileg nem tudom mi de vmi "koszos" (porszemcsék vagy nm tudom....) a szememben nem komoly csak zavaró! buszról közeli zöld domboldalakat nézem akkor szokott előjönni először azt hittem a busz üvege maszatos.

hasznos kis könyvnek bizonyult de azóta sem találom:S

2009. aug. 16. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!