Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szem hámrétegének sérülése...

Szem hámrétegének sérülése ütéstől, van itt olyan akinek már volt?

Figyelt kérdés
Meddig kellett használni az antibiotikumos szemcseppet, és mennyi idő alatt jött helyre a szem? A doki nem mondta az ügyeleten, hogy meddig használjam és most meg nem tudok elmenni a szemészetre megnézetni, mert eléggé megbetegedtem.
2012. márc. 22. 08:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Szaruhártya sérült? Amúgy első 1-2 napig van, hogy óránként, majd naponta 5x, de orvostól függ. Gyógyszertáros nem írta rá? Mi sérült pontosan?
2012. márc. 25. 19:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Azt mondta a doki, hogy a hámréteg. Nem értek igazán a szem felépítéséhez, tehát ha ennél pontosabban is meg lehetne határozni,akkor azt kell mondanom, hogy nem tudom. Ezt mondta a doki.

Azzal tisztában vagyok, hogy naponta hányszor kell cseppenteni, csak azt nem mondta senki, hogy hány napig, vagy addig ameddig szúr, vagy amíg tart a csepp.

Úgy a tizedik napon kezdtem azt érezni, hogy mintha kifejezetten rossz lenne már mikor cseppentek, akkor néztem meg a betegtájékoztatójában, hogy meddig is kell használni. Ott azt írták, hogy a kezelés általában öt napig tart. Ekkor írtam ki a kérdést. Végül megoldottam úgy,hogy felhívtam a szemészetet, elmondtam, hogy mi a helyzet. Ott azt mondták, hogy ha nem szúr, akkor nem kell tovább cseppenteni. Nem tudom, esetleg "bennfentes" vagy, tehát egészségügyes? Ha igen, akkor valóban ilyen egyszerű a válasz? Ha már nem szúr, akkor nem kell tovább használni? Csak mert a doki az ügyeleten, aki megvizsgálta a szemem, kicsit beparáztatott azzal a mondatával, hogy:-Adok antibiotikumos szemcseppet, nehogy fekély alakuljon ki.-

Köszönöm a válaszod.

2012. márc. 25. 21:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor valószínűleg a szaruhártya sérülhetett, ami eléggé érzékeny, mivel nincs vérellátása sem, fekélyesedhet, leválhat és nehezen, lassan gyógyul, ha gyógyul. Elméletileg vissza kellene menned egy szemészetre, mert jobb ha szemész szakorvos is látja. Minél hamarabb, beutaló nem kell. Addig ne használd a cseppet, ott majd mondják úgyis, hogy kell e terápia a továbbiakban. Előző voltam. Amúgy igen.
2012. márc. 27. 18:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget, tanácsot. Akkor feltétlen vissza fogok menni megnézetni.
2012. márc. 27. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!