Hány éves kortól, és hányas dioptriától ajánlanátok kontaktlencsét?
Tudok olyanról aki 16 éves és van kontaktlencséje tehát tuti lehet neked is, ha csak nincs valami szembetegséged ami kizáró ok lenne.
Én kb 1 hete kezdtem kontaktlencsét használni. 7ezret kellett fizetnem azért hogy megvizsgálják a szemem, próbalencsét kapjak(1 hónapos) folyadékkal együtt és hogy megmutassák hogyan kell a lencsét használni. Ez így kicsit húzós dolog elsőre. Lehet hogy máshol olcsóbb, én nem néztem végig a számomra ismeretlen optikákat.
A további lencse nekem kb 10-12.000lesz 3 hónapra, a hozzá való folyadék pedig 3-4000ft és elvileg ez is elég 3 hónapig.
Van olcsóbb lencse is de az nem jó a szememre(más görbület, átmérő), legalábbis az optikában nem árulnak ezen kívül olyat ami jó lenne a szememre.
Lehet 7ezerért is venni lencsét 3 hónapra de az optikus majd megmondja hogy milyen jó neked és az alapján ajánl egy márkát azok közül amik jók a szemedre.
Nincs korhatár. Onnantól lehet használni, hogy az illető képes betartani a használatra, kezelésre vonatkozó néhány egyszerű szabályt (mindig, minden körülmények közt!).
Dohányosoknak van némi plusz rizikó, létezik néhány fajta betegség, ami elsősorban a cigiző kontaktlencséseket érinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!