Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Neten sokat olvastam a témában...

Neten sokat olvastam a témában, de tapasztalatokat szeretnék olvasni! Szemprobléma-szülés?

Figyelt kérdés
A szemeim -7, -7,5 d-sak. Szülést csak császárt végeznének majd, vagy esetleg szemműtét után lehetséges lenne a normális szülés is?
2012. márc. 1. 12:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Igaz nekem csak -4.25ös a szemem, de azt mondta doki, hogy menjek el szemészetre ahol megmondják. Ott megnézték a szemfenék állapotát és azzal nem volt semmi baj, így annyit mondtak, hogy kíméletes szüléslevezetés javasol.

Aztán ahogy elfolyt a magzatvíz, nem voltak összehúzódásaim csak mensi szerű görcsim(csak egy kicsit erősebben), a baba szívhangja is hol lesett, hol pedig felment így megcsászároztak.Visszagondolva már annyira nem bánom. A magazatvíz elfolyása és a baba megszületése között nem telt el egész két óra sem. A zárójelentésemre ráírták azt is, hogy a szemem miatt is kellett császározni:)

2012. márc. 1. 13:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Még jóval előtte vagyok, (21 évesen), de azért nem árt előre belegondolni.Sima szülés párti vagyok,persze mondom ezt most :D.Mindenesetre szemész/szülész orvos jobban ért hozzá.

Köszi a választ.:)

2012. márc. 1. 13:14
 3/3 anonim ***** válasza:

A szemfenék állapotától függ. Nagyfokú rövidlátásnál vékonyabb lehet a retina, ami miatt probléma lehet szülésnél. A szemműtét nem változtat a dolgon, mert a retina ugyanolyan állapotban marad.

Egyik ismerősömnek -8 körüli dioptriája volt. Lézeres szemműtét után kétszer volt már hüvelyi szülése.

2012. márc. 1. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!