Neten sokat olvastam a témában, de tapasztalatokat szeretnék olvasni! Szemprobléma-szülés?
Szia!
Igaz nekem csak -4.25ös a szemem, de azt mondta doki, hogy menjek el szemészetre ahol megmondják. Ott megnézték a szemfenék állapotát és azzal nem volt semmi baj, így annyit mondtak, hogy kíméletes szüléslevezetés javasol.
Aztán ahogy elfolyt a magzatvíz, nem voltak összehúzódásaim csak mensi szerű görcsim(csak egy kicsit erősebben), a baba szívhangja is hol lesett, hol pedig felment így megcsászároztak.Visszagondolva már annyira nem bánom. A magazatvíz elfolyása és a baba megszületése között nem telt el egész két óra sem. A zárójelentésemre ráírták azt is, hogy a szemem miatt is kellett császározni:)
Még jóval előtte vagyok, (21 évesen), de azért nem árt előre belegondolni.Sima szülés párti vagyok,persze mondom ezt most :D.Mindenesetre szemész/szülész orvos jobban ért hozzá.
Köszi a választ.:)
A szemfenék állapotától függ. Nagyfokú rövidlátásnál vékonyabb lehet a retina, ami miatt probléma lehet szülésnél. A szemműtét nem változtat a dolgon, mert a retina ugyanolyan állapotban marad.
Egyik ismerősömnek -8 körüli dioptriája volt. Lézeres szemműtét után kétszer volt már hüvelyi szülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!