Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha elmozdul a szemedben a...

Ha elmozdul a szemedben a kontaktlencse a helyéről akkor hogy igazítod vissza ha nincs nálad tükör és kezet se tudsz mosni sehol?

Figyelt kérdés

Tudtommal csak kézmosás után lehet a szembhez érni.

gyakran elmozdul a helyéről viselés közben?

2012. febr. 26. 15:36
 1/2 anonim válasza:

"Viselés közben"-ha nem piszkálod a szemed, nem dörzsölöd meg, vagy törölközővel/zsebkendővel nem törlöd meg- magától nem tud elmozdulni mert a lencse görbülete teljesen illeszkedik a szemedhez, mint egy "vákum" rácuppan. Ha kicsit el is mozdul, azonnal "visszaugrik" a helyére.(ezt ki is lehet próbálni, ha berakod a lencsét és az ujjaddal picit elhúzod, vissza fog "úszni"). Akkor van gond, ha annyira elmozdul (de ez csak akkor fordul elő, ha erősebben törlöd a szemed), hogy a felső szemhéjad alá kerül, onnan nem tud magától kijönni, összegyűrődik, ez borzasztó rossz érzés (ha csak simán összegyűrődik-és nem csúszik fel-akkor kiesik a szemedből). Ilyenkor ki kell venni onnan, de ez csak tükörrel oldható meg. És akkor teljesen mindegy, hogy meg tudod-e mosni a kezed, mert csak egy cél lebeg a szemed előtt, az, hogy valahogy kiszedd onnan mielőtt megőrülsz...:) Velem ilyen 14 év lencsviselés után kb. 5X fordult elő.

Tehát röviden válaszolva: magától nem mozdul el viselés közben a lencse, így nem kell igazítgatni. És ha a szemedhez nyúlsz meg kell előtte mosni a kezed(ha tudod).

2012. febr. 27. 17:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Mivel nekem olyan nyomi a szemem hogy az egyiknel a gorbulet pont ket szam kozott van- tenyleg minimalisan de erzem.

Es ha veletlenul azt a szemem megdorzsolom akkor felgyurodik a szemhejam ala.

Altalaban mindig van a kozelemben mosdo stb. De mondjuk en ehhez mar hozzaszoktam annyira nem zavar ha ugy felcsuszik akkor kibirom a mosdoig.

Egyszer mondjuk volt hogy beszelgetes kozben megdorzsoltem a szemem - hosszu buszut utan egy benzinkutnal egy szloven bacsival beszeltem- nah akkor olyan kenyelmetlen volt h kipiszkaltam helyben mikozben elnehest kertem tole h elcsuszott a kontaktlencsem...

Egyebkent meg mar tpkre tudom hova szokott elcsuszni es mar jo modszerem is van a kihalaszasara...

Am probaltam mar tobbfele lencset de a bal szemem ilyen... Doki azt mondta inkabb a nagyobbat rendeljuk mert a kicsi "szoritana" a jobb okes :)

2012. márc. 7. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!