Kontaktlencsések! Mennyibe kerül havonta a kontaktlencse? (most a folyadékra és a kontektlencsére gondolok, úgy tudom más nem kell hozzá) Egy szemvizsgálat kontaktlencséhez mennyibe kerül kb?
nekem havis lencsém van, nem állandóan hordható. illetve cilinderes. 3 x 1 havi lencsét kell megrendelnem, az 17 700.
A folyadékot 2500-ért veszem, egyetemes kedvezménnyel.
Mit jelent az hogy nem állandóan hordható (bővebben :) )?
Milyen gyakran lehet hordani vagy hogy vagy? A 17700Ft-ért ugye 3*2 azaz 6 db lencsét kapsz?
Mit jelent az hogy"cilinderes"?
Köszi a választ
első vagyok.
nem hordhatom állandóan: nem aludhatok benne, napi kb 12 órát van a szememben.
igen, 6 db lencsét kapok.
szemüvegnél cilinderesnek, kontaktlencsénél tórikusnak hívják. idemásolom:
A tórikus kontaktlencsék a rövidlátást és a távollátást korrigálják az asztigmiával bővült látáshiba esetén.
Az asztigmia tovább rontja az életlen és hibás képet, mivel a szaruhártya alakja eltér a tökéletesen szférikustól. Az asztigmia olyan hiba, amelynél a fény a szaruhártya egyik pontján erősebben törik meg, mint a másikon.Ennek következtében a látott tárgy pontjai úgy lesznek leképezve a recehártyán, mintha vonalak lennének (hiányzik a tárgy visszaadása pontok formájában), a teljes kép pedig elmosódik, mint egy bemozdult fényképen.
A tórikus lencsék leírása tehát két erősségértéket ad meg két egymásra merőleges lencsemetszetben - a szférikus erőt és a cilindrikus erőt, valamint a cilinder tengelyét.
Kontaktlencse 3hónapra 5500 ft. Folyadék 700ft 3 hónapra.
(Lencse netről, folyadék Rossmanból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!