Akinek 0,25 vagy 0,5 dioptriás szemüvege van, mennyire lát nélküle?
Figyelt kérdés
Igazából az érdekelne hogy szemüveg nélkül meddig láttok el tisztán, élesen?2012. febr. 11. 16:23
1/5 anonim válasza:
Egy kicsit erőltetni kell a szemeit.
2/5 anonim válasza:
Olyan 25 - 30 méterre. Azután homályosak az apróbb részletek.
3/5 anonim válasza:
Nekem a bal szemem 0.75-ös a jobb szemem 0.25-ös.
20 méteren túl már az arcokat sem ismerem fel.
4/5 anonim válasza:
Nekem most mínusz egyes van (mindkét szemem), de volt 0.25-ös is és 0.5-ös is. Akkor szemüveg nélkül kb. egy-másfél méterre nem láttam tisztán, most (különönsen télen) jópár méterre (4-5) nem látok tisztán.
Mivel sokat ülök szobában, dolgozom gép előtt stb. ha kikerülök a szabadba, leveszem a szemüveget és úgy sétálok. Kinézek valahol jó messze egy pontot vagy egy tárgyat és arra fókuszálok, hogy lazuljon a szemem. Az ilyen séták elején alig látok valamit, de a végére egész jó. Nem tökéletes, hiszen a szemem mínusz egyes, de azért sokat javul.
5/5 anonim válasza:
0,5 azt jelenti, hogy az illető már észreveszi, hogy nem tökéletes a látása, de gyakorlati akadályt még nem jelent. Pl. első emeletről kinézve egyöntetű szürkének és simának látja az aszfaltutat, vagy nem látja egyenként a kertben lévő fűszálakat stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!