Hol találok Pesten (zuglóhoz közel) olyan, helyett, ahol megvizsgálják a szememet, hogy milyen kontaktlencsét kellene hordanom?
Ha vidéki vagy, akkor gondolom a Zuglói Pályaudvarhoz, vagy a Keletihez közel szeretnél ilyen helyet? A Keletinél van egy Ofotért, ahol végeznek szemvizsgálatot és próbalencséik is vannak, illetve az Astoriához közel egy Vision Express (Zuglóból 7-es busz). Utóbbi az Árkád bevásárlóközpontban is van. Az Astoriánál lévő Vision Expresszt azért tudom ajánlani, mert nagyon rendes szemész szakorvos vizsgál, körültekintően elmagyaráz mindent, a ki- és behelyezést, a lencse hátrányait, stb. Az Ofotértben is csupa jó tapasztalataim vannak, náluk vagy 5 féle lencsét próbáltam "fel", mire megtaláltuk az igazit.
A trükk a dologban az az, hogy a vizsgálat csak akkor ingyenes, ha vásárolsz is szemüveget vagy lencsét, egyébként kb. 5000 Ft. Ha vidéki vagy, akkor olyan járulékos költségeket is számolj hozzá, hogy ha kicsit "extrább" szemed van, akkor egész biztosan rendelni kell a lencséd, ami kétszeri felutazást jelentene, ha náluk veszed meg (ha meg nem, akkor ugye fizetned kell a szemvizsgálatért). Nekem pl. szinte mindig vissza kell mennem, mert -1,75-ös s -2,25-ös, nagyobb levegőáteresztőképességű lencséket hordok, amiből ezek az erősségek valahogy soha nincsenek készleten.
Te vagy az én emberem :D Köszönöm a segítségedet! Akkor majd szerintem valamelyik helyet felkeresem. Amúgy eddig az Ofotértban vettem 2 szemüveget meg értelemszerűen lencsét bele. És a szemem legutóbb 2.25-ös volt, de szerintem azóta romlott.
Akkor, ha netán elmegyek az egyik általad megnevezett helyre, és megállapítják, hogy milyen lencsére lenne szükségem és ott rögtön helyben rendelek tőlük, akkor a vizsgálatért nem kell fizetnem, hanem csak a lencsét kell kifizetnem? És, ha ez megvan akkor majd tudok rendelni neten keresztül is? (gondolom nem lenne jó, ha megemlíteném nekik, hogy majd neten szeretnék rendelni, mert nekik az nem üzlet)
Ja, és ment a válaszodért a pont ;)
Igen, úgy van, ahogy gondolod, de igazából előtte érdemes átnézned az online rendelés feltételeit (márkák, árak, postaköltség), mert ha nem a legolcsóbb lencsét szeretnéd, akkor jobban jársz anyagilag, ha kifizeted a lézeres szemvizsgálat és a kontaktlencse próbálás díját. Én pl. CIBA Air Optix Aquát használok, mert az olcsóbbaktól nagyon csúnyán begyulladt a szemhéjam, meg az egész szemem. Ez egy középkategóriás lencse, ha - mint a legtöbb embernek - eltérő dioptriájú a két szemed, akkor rögtön két doboz kell belőle, ami 20-25 ezer forint. Webshopban ugyanez 12 ezer forint, plusz a kontaktlencse ápoló oldatok is jóval olcsóbbak, amit ha veszel mellé, már ingyen kihozzák a csomagod... máris "behoztad" a vizsgálat árát és még utaznod sem kellett. Eddig is csak akció idején vettem lencsét, ezek után viszont nem hiszem, hogy tudnának versenyezni a netes ajánlatokkal. Webshopot ugyan nem tudok ajánlani, de ha lesznek velük tapasztalataid, majd megírhatnád, mert ha elfogy a lencsém, én is netről fogok rendelni :)
Persze, semmiképp se mondd nekik, hogy esetleg nem náluk veszed meg a lencsét + szánj rá elég időt, egy lencse 15 percet kell, hogy a szemeden legyen, hogy meg tudják nézni, jól illeszkedik-e.
Szia!
Az Ofotért-ot válaszottam és miután megvizsgálták (ma) a szemeimet, kiderült, hogy egyezik mind2 szemem, szóval nem térnek el egymástól.És a szemész, azt mondta, hogy ad az egyik szememre egy kétheteset a másik szememre pedig egy havisat és nem mondja el,hogy melyik-melyik és majd azt kell választanom, amelyik kényelmesebb. Holnap megyek vissza a próbalencsékért ill., hogy megmutassák, hogy-hogy kell használni meg ilyenek. Kaptam papírt is, már csak az a kérdés, hogy mennyibe fog nekem ez kerülni, meg gondolom holnap már ki kell fizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!