Rajtam kívül van valakinek olyan szemproblémája, hogy ha valamiért (vizsga, sürgetés) ideges lesz összefolynak a betűk annyira, hogy nem lát olvasni és ez általában délután jelentkezik? Ha nyomkodom a szemem, pillanatokra kitisztul az éles látásom.
Nekem is tök hasonló problémáim voltak évekig, de mondjuk én nem ilyen tudtam konkrétan megfogalmazni hogy mikor jelentkeztek a tünetek, néha jól láttam, néha nem.
Na mindegy.
4 szemésznél is voltam.
A negyedik meg tudta mondani mi a bajom.
Egy kicsit kancsal vagyok, azaz a szemmozgató izmom az egyik oldalon gyengébb, ezért nem látok mindig élesen.
Kaptam rá szemüveget, prizmalencsét(nem dioptriásat).
Azóta ha nagyon nem látok, felveszem, és kész.
Nem biztos hogy ez a bajod.
De érdemes lenne szemtengelyre is megnézetni.
Hátha segít.
Üdv.
Pesti vagy kedves Kérdező?
De mindegy is...Ha valóban ki akarod vizsgáltatni alaposan a szemed, én nagyon tudom ajánlani Pesten s Semmelweis Egyetem 1. sz. Szemklinikáját, ott tényleg a-tól z-ig kivizsgálnak, még ha nem kéred is és lézeres műtétet is végeznek, tehát tanácsot is tudnak adni.
Igen, elmész a körzetihez és megmondod neki, hogy a Szemklinikára szeretnél beutalót kérni. /legalábbis nekem adtak oda, bár nem oda tartozom.
Ha megkaptad, időpontot kell kérni. Dr Lesch Balázst nagyon ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!