Be lehet sétálni egy optikai üzletbe azzal, hogy
segítsenek a kontaktlencse használatot megtanítani?
Figyelt kérdés
Igazából pár hónapja megvan már a kontaktlencsém, de egyszerűen nem merem használni.. Nem is a betevéssel van bajom, az még úgy-ahogy sikerül, de amikor ki kéne venni... Egyszerűen sehogy sem tudom 'összecsippenteni', nem férek hozzá, vagy nem is tudom... Meg 'odébbtolni' sem tudom, mindig visszaugrik a helyére... :S Egyszer kb 4-5 órát szenvedtem vele, hogy kiszedjem, már teljesen bepánikoltam, hogy mi lesz, ha sose jön ki, aztán addig dörzsöltem, amíg végül csak sikerült, de jó lenne a 'rendes' technikát megtanulni.. Amikor megkaptam, megmutatták, hogy kell, de semmi haszna nem volt...
2012. jan. 21. 14:48
1/7 bánomisén válasza:
Ilyenről még nem hallottam, de sétálj be nyugodtan, szerintem nem fognak elutasítani.
Persze. Menj be ha ennyire nem sikerül. Bár ez tényleg fura, mert aki minden nap próbálkozik vele az megtanulja egész biztosan. Elején mindenki béna és fél összecsippenteni, meg sokáig tart meg nyűg. De attól még gyakorolni kell és kész.
Ha a lencsét eltolod a fehér részre és ott csíped össze, akkor könnyebb, mert ott nem illeszkedik a szemre.
2012. jan. 22. 01:41
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, videókat! :)
Igen, gondolom, hogy ez is olyan, hogy bele kell jönni, meg gyakorolni, eleinte a tampontól is rémesen fél az ember, aztán meg már nélkülözhetetlen az életben...:D Csak a szememet kicsit jobban féltem, és félek, hogy 'elrontok' valamit.
2012. jan. 23. 10:24
5/7 anonim válasza:
Nincs mitől félni, elrontani két dolgot tudsz: nem ápolod előírásszerűen, nem tartod be a hordási időt (ezt sokan teszik). Egyikhez sem kell sem tapasztalat, sem ügyesség, csak odafigyelés. A berakás, kivétel mindenkinek nehezen megy eleinte, de kis idő múlva 4-5 perc az egész (ezen belül a konkrét művelet 4-5 másodperc.
2012. jan. 23. 11:25
6/7 anonim válasza:
Nekem oda sem adták addig a kontaktlencsét amíg rendesen meg nem tanították használni. Amúgy bemehetsz ezzel optikákra, szinte mindenhol van kontaktlencse oktatás, pár ezer ft-ért.
2012. jan. 28. 12:35
7/7 anonim válasza:
Én ehhez csak annyit tennék hozzá,hogy ne menj be bárhova,hanem oda ahol adták és betanítottak.Én optikus vagyok és foglalkozunk ktlencse betanítással,kartonokon vezetjük a páciensek adatait és hogy mi történt velük,ez gondolom máshol is így van.Tehát ha visszamész hogy neked még sok gondod van és nem megy tökéletesen,kötelességük ingyen és bérmentve további oktatásban részesíteni.Remélem az elméleti részét jobban oktatták.Gondolok itt a tárolásra,tisztításra,ill.hogy mikor kell eldobni a lencsét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!