Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nyárra kontaktlencse szemüveg...

Nyárra kontaktlencse szemüveg helyett, hogyan?

Figyelt kérdés
Szemüveges vagyok, de nyáron nagyon szeretnék kontaktlencsét a fürdés meg minden miatt. Azt szeretném tudni, hogy ezt hogyan kell. Havi kontaktlencse mennyibe kerül? És az nem baj /nem egészségtelen, ha csak 1 hónapra akarok kontaktlencsét? Az árban van különbség a dioptria nagyságához mérve? (5 dioptriás az én szemüvegem) Köszi a rendes válaszokat, és ha van egyéb tudnivaló/információ, amit érdemes tudnom, írjátok le nyugodtan.
2012. jan. 18. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Neked is kontaklencsém van..:) hát először is el kell menni egy szemészhez..nekem olyan 2-6 ezerig terjed az ára a havinak.Nem nem egészségtelen. A dioptriát ott fogják megmérni mert teljesen más fog kijönni.:) Ott betanítják megveszed és ennyi.:)

13/L

2012. jan. 18. 22:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Optikába bemész, kell vizsgálat, betanítás. A szemüveg dioptriája más mint a kontaktlencséé. A kontaktlencse ára márkától, fajtától függ. Dioptriától nem. Árban sokféle van, mondjuk egy havi adag 5000 ft körül lesz kábé.
2012. jan. 19. 01:31
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. azthittem, drágább lesz, de most megnyugodtam, köszi mégegyszer:))
2012. jan. 19. 20:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! Kis javítás. Dioptriától is függ, tesómnak 8,5-ös távolra és 2szer annyiba kerül mint az enyém...

De nekem is 5-ös volt a szemem, nekem 3000Ft-ba került a BioDispo márkájú lencse, előtte sima Dispo volt (havonta). Ja és voltak állandó akciók, pl 3 hónapra rendeltem meg akkkor csak 7500Ft volt én nem 9000. A kontaktlencse kicsit gyengébb szokott lenni, mint a szemüveg, neked valszeg 4,5-ös lesz. És kell mellé folyadék is!!

2012. jan. 19. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Először is tényleg keress egy jó szakértőt, aki beméri.

Az ár nagyon széles skálán mozoghat, nem mindegy, hogy van-e asztigmiád (asszem ugyanaz, mint a cilinder, de ne kövezz meg ha mégse), milyen egyéb specialitásai vannak a szemednek.

3 hónapra olyan 12ezer körültől van (mivel elsőre ott veszed meg, később etről rendelve olcsóbb is lehet kicsivel), de kell még hozzá tok, ápolószer, műkönny, ha kellene, stb.

1 hónapra nyugodtan, inkább a folyamatos, több évi használatnak szoktak kellemetlen következményei lenni, de csak ritkán. Ügyelni kell a megfelelő ápolásra, higiéniára és kész. Bár strandra kezdőként nem biztos, hogy jó terv, vannak vicces sztorik. :D

Ja és nem mindegy a korod, 14 alatt csak nagyon ritkán engedik, mivel a szem még fejlődik, sőt, van akinek 16 év alatt nem lehet, ezt csak azért írom, hogyha még fiatal vagy, bizony mondhat nemet a doki.

2012. jan. 19. 22:37
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi az infokat, 15 vagyok.:D
2012. jan. 20. 16:03
 7/7 anonim ***** válasza:

az enyém nem volt drága, mert csak kicsit vagyok rövidlátó, és fél éveset vettem. Azt mondták, a régit ne dobjam ki, az jó lesz a strandra elúsztatni :) Viszont napszemüveget vegyél hozzá. Nem egészségtelen, de lehet, majd meg fogod szeretni és többet hordod, mint egy hónap :)

Ha strandra akarod, akkor van napi lencse is, úgy tudom akkor nem baj, ha elúszik.

2012. jan. 23. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!