Bal szemmel problémák?
16 éves srác vagyok.
Szememre nagyon szükségem lenne mivel komolyan érdekelne az élet mint pilóta.Ám a bal szemem nagyon rossz nem is emlékszem volt-e valaha jó.Látásom nem homályos de egyszerűen rosszul látok mintha apró fekete pontok szaladgálnának előttem, bár ez sem a tökéletes leírás.
rajtam kívül senki nem tud a problémámról, se szülők se doki... a vizsgálatokat sajnos midig elcsaltam :S és most meg nem merem senki szemébe mondani hogy rosszul látok és nem új keletű a probléma...
a jobb szememen úgy 3 hónapja történt egy incidens amit megpróbálok leírni :D
nagy nyugalom közepette egyszer csak azt vettem észre hogy nem látok oda ahova nézek ( olyan mint mikor valami fényesbe nézünk és utána nem látunk közvetlen oda hova nézünk) de ez folyamatos volt és egyre rosszabb a periférikus látásom egyszerűen megszűnt szerencsére ez helyreállt úgy fél óra alatt de azóta mintha sötétben jobban zavarnának a fények.
Valami tanácsotok lenne hogy mégis mitévő legyek? mert félek szüleim elé is odaállni ezzel:S
Menj el a háziorvoshoz, vagy kérj időpontot a szemészeten. Nem értem, a szüleid előtt miért szégyyelled ezt.Vagy bárki előtt. A szem nagyon érzékeny, ne kockáztass!-
Vigyázz rá, mint a szemed világára!
Hát basszus, akkor menj el egyedül a szemészetre, és vizsgálják meg. A szüleid nem lesznek ott, nem fogják tudni. Ezeket a fekete pöttyöket említsd meg az orvosnak a bal szemedben. Ilyen hasonlóról már hallottam, csak valaki azt mondta neki olyan, mintha kis apró kukacok úszkálnának a szem előtt és amikor pislog, vagy fénybe néz, akkor látszik, de neki azzal nem tudtak mit csinálni, azt mondták az idegeskedéstől van, stressztől. Habár manapság már mindent arra fogak.
A jobb szemedre meg mondd, hogy fényre érzékeny, vagy próbáld körülírni az orvosnak is hogy mi a helyzet.
Én nem tudom mi a baj vele, de lehet hogy csak egy szemüveg kell neked. A jogsi miatt úgyis el kell menned a szemészetre, anélkül meg sem kapod a jogsit.
Ha nem látsz az utcán normálisan szemüveg nélkül, akkor ne vezess autót, mert közveszélyes leszel. Barátom is ellenkezett, de őt én elrángattam a szemészetre.
Én elmentem kértem neki időpontot, csak én nem az orvoshoz mentem, hanem az utcán egy szemüvegboltba (optikushoz), kérdeztem, hogy szem vizsgálatot csinálnak e.
De mondjuk ott pénzbe kerül, legalább 3-4 ezer Ft a vizsgálat ha nem csináltatsz szemüveget.
Ha viszont csináltatsz szemüveget is, és valószínű kelleni is fog ha már te homályosan látsz, lehet hogy egy -1 es szemüveg kelleni fog. Akkor meg a szemüveg árában benne van a vizsgálat. Szemüveget nekünk olyan 20ezer Ft körül csinálták meg, de hát attól függ milyen drága helyre mész és hogy milyen drága keretet választasz hozzá.
Na most ha legalább a vizsgálatot ingyen akarod megúszni, vagy az egészet olcsóbban, akkor meg menj el a háziorvoshoz és onnan a szemészetre. Nem tudom hogy a szemészetre kell e külön beutaló. Hát talán, de azt meg tudsz kérni a háziorvostól.
azóta voltam dokinál
tompánlátás lett a diagnózis...
pilóta se leszek már, mert ezzel nem lehet mit kezdeni még szemüveggel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!