Lehetek-e Villamosmérnök?
2012. jan. 16. 22:36
Nem hiszem, hogy lenne alkalmassági vizsga a villamosmérnököknek, esetleg nyilatkoznod kell arról, hogy egészséges vagy. BME vegyész- és biomérnökire tuti biztosan nem kérnek alkalmasságit és SOTÉn is csak az általános orvosira. Rólam pl. csak az egyetem alatt derült ki, hogy színtévesztő vagyok és elvégeztem a gyógyszerészetit.. A gyakorlatokon mondjuk majd lehet trükköznöd kell, én pl. mindig a csoporttársamat kérdeztem, hogy a kezemben lévő üveg ugye lila? Volt, hogy kék volt és volt, hogy rózsaszín :P Gondolom nálatok a jelzett kábeleknél szintén "érdekes" lesz, de nem hiszem, hogy behozhatatlan hátrányod származna a dologból.
2012. jan. 16. 22:40
Igen, lehetsz, az egyetemen nincs alkalmassági. Anno a kollégiumi szobatársam is színtévesztő volt, de mivel gimnáziumból jött, ezért sehol nem ütközött akadályba. Ma is tartjuk a kapcsolatot, egy multinacionális cégnél dolgozik mérnökként.
Egy villamosmérnök (is)
2012. jan. 16. 22:43
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitok! Hát én gazdasági szakközépbe járok jelenleg. De engem mindig is az elektronika érdekelt. Fizika, informatika, matek megy (4-5) Talán nem lesz semmi probléma, ha majd oda kerülök.
5/11 anonim válasza:
Színtévesztő vagyok én is, de ez nem akadályoz a villanyszerelésben, ugyanis a vezetékszínek nem árnyalatban különböznek, hanem kék-fekete-barna-szürke-zöld/sárga. Ha ezeket nem téveszted össze, nagy baj nem lehet.
2012. jan. 17. 09:18
6/11 Balazs85 válasza:
Én színtévesztő vagyok...villanyszerelő szerettem volna lenni, de volt orvosi vizsgálat és azt mondták az nem lehetek! Az informatika tanárom viszont azt mondta, h villamosmérnök meg lehetek!
2012. jan. 17. 13:06
7/11 A kérdező kommentje:
Én is pont így vagyok vele! Most megnyugodtam..:D
A férfiak harmada komolyan, háromnegyede enyhén színtévesztő.
Ma hány diplomás van olyan szakmában ahol ez jobban számít?
kb. ennyi
2012. jan. 19. 15:37
8-as! Ez hülyeség!
Ezek szerint a férfiaknak több mint 100%-a színtévesztő?
75%-a enyhén, kb. 33%-a súlyosan, magyarán a férfiak 108%-nak van valami színlátási gondja? Ez matematikailag lehetetlen.
Szerintem ezt még te sem hiszed el...
2012. jan. 19. 22:19
A férfiak harmada komolyan, de összes férfi háromnegyede színtévesztő.*
Ezt szüli az átfogalmazás. De ez így korrekt adat.
(A férfiak harmada komolyan színtévesztő. + A férfiak háromnegyede színtévesztő.)
Sorry! - De amúgy ki lehet volna találni hol a baki.
2012. jan. 20. 02:51
Kapcsolódó kérdések: