Lehet, hogy durván rövidlátó lettem? Vagy csak valami vitaminhiány lehet?
Figyelt kérdés
Kb. 18 évesen voltam szemészeten ahol megállapították,hogy egyik szemem -0.5-ös a másik -0.75-ös.Akkor már nem is emlékszem,hogy írtak-e fel szemüveget,de mivel a dolog nem zavart,így nem is foglalkoztam vele.Most 23 vagyok és jártam egy fél éves logisztikus tanfolyamra,ahol projektorral vetítették ki az anyagot,és azt vettem észre,hogy hétről hétre mintha romlott vona a szemem.Első sorba kellett ülnöm ,mert csak homályosan ,elmosódva láttam a kivetített anyagot.Azóta már kb a 3 méteres távolságra lévő dolgokat csak homályosan látom.Ha vásárolni megyek,meg van,hogy 10-15 méterre lévő embereket nem ismerek meg,annyira el van mosódva a kép.Elképzelhető,hogy a fél éves projektor-bámulásnak az lett az eredménye,hogy kő keményen rövidlátó lettem?Mert ugye a minuszos érték az a rövidlátásra utal.És csinálnak olyat az optikákban,hogy elsőkörben nem a szemüveget írják fel,hanem rögtön kontaktlencsét? Mert nagyon zavar még a napszemüveg is,és nem is tudom még azt sem hordani.Tényleg nem vagyok tájékozott ebben a témában,úgyhogy a lehurrogásokat mellőzzük,ha lehet.És bocsi,hogy ilyen hosszúra sikerült,köszi aki veszi a fáradtságot és végigolvassa és érdemleges választ ad!2012. jan. 12. 08:40
11/12 anonim válasza:
Látom, nem most írtad a kérdést, és lehet, hogy azóta már megoldódott a problémád :) de szerintem ha optikába mész vizsgálatra, akkor is csak receptet kapsz, és nem köteleznek, hogy vegyél szemüveget. Sőt arra sem, hogy náluk vásárolj, ha veszel szemüveget vagy kontaktlencsét, hiszen kifizeted a vizsgálat díját :)
12/12 A kérdező kommentje:
Utolsó! Azóta voltam orvosi alkalmassági vizsgálaton,ahol a nőci ránézésre azt mondta,hogy olyan minusz 1-es a szemem,szemészetre kéne vele mennem. Szóval majd megyek,csak hát ugye egy szemüveg nem 2 fillér addig meg minek menjek,míg pénzem nincs csináltatni annak fényében,hogy már tudom,mennyire rossz a szemem,nem látom értelmét dokihoz menni,hogy ott is elmondják,hogy rossz a szemem.Majd ha meglesz a pénzem,akkor elmegyek csináltatni,de köszi a tanácsot :)!
2012. máj. 22. 18:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!