Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet, hogy durván rövidlátó...

Lehet, hogy durván rövidlátó lettem? Vagy csak valami vitaminhiány lehet?

Figyelt kérdés
Kb. 18 évesen voltam szemészeten ahol megállapították,hogy egyik szemem -0.5-ös a másik -0.75-ös.Akkor már nem is emlékszem,hogy írtak-e fel szemüveget,de mivel a dolog nem zavart,így nem is foglalkoztam vele.Most 23 vagyok és jártam egy fél éves logisztikus tanfolyamra,ahol projektorral vetítették ki az anyagot,és azt vettem észre,hogy hétről hétre mintha romlott vona a szemem.Első sorba kellett ülnöm ,mert csak homályosan ,elmosódva láttam a kivetített anyagot.Azóta már kb a 3 méteres távolságra lévő dolgokat csak homályosan látom.Ha vásárolni megyek,meg van,hogy 10-15 méterre lévő embereket nem ismerek meg,annyira el van mosódva a kép.Elképzelhető,hogy a fél éves projektor-bámulásnak az lett az eredménye,hogy kő keményen rövidlátó lettem?Mert ugye a minuszos érték az a rövidlátásra utal.És csinálnak olyat az optikákban,hogy elsőkörben nem a szemüveget írják fel,hanem rögtön kontaktlencsét? Mert nagyon zavar még a napszemüveg is,és nem is tudom még azt sem hordani.Tényleg nem vagyok tájékozott ebben a témában,úgyhogy a lehurrogásokat mellőzzük,ha lehet.És bocsi,hogy ilyen hosszúra sikerült,köszi aki veszi a fáradtságot és végigolvassa és érdemleges választ ad!

2012. jan. 12. 08:40
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Javítom: szóval lehetséges-e,hogy az optikában egyből készítenek kontaktencsét /ha ugye azt készítik egyáltalán,mert erről sincs infom/tehát nem felírják,mint ahogy elírtam ,vagy először mindenképpen szemüveg kell?
2012. jan. 12. 08:45
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha ilyen hirtelen romlott le a szemed, akkor először egy jó neurológust kell keresni.

Ha kontaktlencsét rendelsz, akkor is kell szemüveget készíttetned tartalékba.

2012. jan. 12. 11:58
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ! És konkrétan miért kellene neurológust felkeresnem?
2012. jan. 12. 16:44
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha hétről-hétre romlott a szemed csak úgy "minden ok nélkül", az nem vicc. Ki tudja, hogy mi lehet az oka. Mindenképpen kell a rendes diagnózis.
2012. jan. 13. 00:33
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.Mondjuk a hétről-hétre romlást lehet eltúloztam,de a fél év alatt nagyon sokat romlott a szemem.
2012. jan. 13. 04:21
 6/12 anonim ***** válasza:

Mindenképp szemészetre menj, ne sima optikushoz. Többet kell sorban állni, de képzettebb, tapasztaltabb orvos van ott. Mindenképpen mondd el, hogy gyorsan romlott a szemed, akkor ő tudni fogja, hogy kell-e bárhova továbbküldenie.

Egyébként attól még, hogy 10 méterről nem ismersz meg valakit, nem biztos, hogy annyira rossz a szemed - nekem -1 körüli szemüvegem van, és én se ismerek fel arcokat 15 méterről szemüveg nélkül.

2012. jan. 18. 08:47
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsó! Csak az a gond,hogy én azért nem ismerem fel,mert annyira homályosan,elmosódottan látom az illető arcát,hogy nem tudom beazonosítani,és ez csak kb fél éve van így. Amúgy itt nálunk a szemészeten ha ma kérnék időpontot talán április fele kapnék is.Ez a legdurvább ezért gondoltam az optikára,de hát akkor ezek szerint az sem megoldás :S.
2012. jan. 18. 14:46
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha vkinek a neve elott ott van egy dr. Jeloles nem biztos h o az isten.. Valoszinuleg ha normalis optikaba mesz be akkor egy optometrista jobban meg tudja allapitani a szukseges korrekciot mint egy sztk rendelesen az orvos, mivel ki lehet probalni egyebkent.., ha sztk rendelesre mesz az egy futoszalag munka. Az orvosok nem dioptriat szeretnek felirni hanem komolyabb eseteket tanulmanyozni. Egyebkent valoszinuleg azert romlott ennyit a szemed mert megeroltetted. Hiaba nem volt nagy dioptriad azt bizony hordani kellett volna, legalabb tanulas erejeig...
2012. febr. 8. 23:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy nomális optika ezerszer jobb mint a korházi szemészet, ez tapasztalat. Míg a korházban 5perc kisérletezés után felirtak egy receptet szó nélkül, addig az optikusnál fél óráig minimum állított be mindent, hogy jól is lássak meg ne is szédüljek stb. Hatalnas különbség.
2012. febr. 8. 23:16
 10/12 A kérdező kommentje:
hát nem is tudom...elég fura ez a hírtelen romlás.de hát amíg pénzem nincs szemüvegre,addig nem tudok elmenni vizsgálatra sem,mert csak annyit fogok megtudni,hogy rossz a szemem,amit már alapból is tudok.
2012. febr. 8. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!