Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Csinálhatja ezt egy szemüveg?

Csinálhatja ezt egy szemüveg?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy szemüveget, persze orvosi vizsgálat után rendelésre, hogy tökéletesebben lássak a mostaninál ami nem volt olyan borzasztó. Egy jó ideig itthon voltam, sokat használtam számítógépezéshez és olvasáshoz és nem tudom eldönteni, hogy miután lehúzom rosszabbul látok e, mint azelőtt amikor még nem is viseltem. Sokkal homályosabban látnék, vagy csak a szemüveggel való éleslátás mellett tűnik sokkal homályosabbnak a látásom?
2012. jan. 4. 15:42
 1/4 bánomisén ***** válasza:
Ha rosszabbul látnál, mint azelőtt, akkor a szemüveg sem lenne már jó, hanem erősebb kellene. Egyszerűen ennyi a különbség az éleslátás és a homályos látás között.
2012. jan. 4. 16:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer azt mondta az optikus, hogy mindegy hogy hordom-e vagy sem a szemüveget, az felnőtt korban nem befolyásolja a szem romlásást. A szemüveg csak segít élesebben látni.
2012. jan. 4. 16:10
 3/4 A kérdező kommentje:

ma 16:01

De mégis csak van valami átmeneti homályosság, amikor leteszem a szemüveget nem? Mert egyébként akkor én baromi homályosan láttam eddig, csoda, hogy nem haltam meg :D.

ma 16:10

Felnőtt szem alatt mit értesz? 18 vagyok, az már az?

2012. jan. 4. 17:47
 4/4 bánomisén ***** válasza:
Valóban baromi homályosan láttál, de mivel nem volt viszonyítási alapod, nem vetted észre. Az agyad meg, amennyire tudott, alkalmazkodott a látásodhoz, ezért nem sétáltál neki a busznak. Megtanultad felismerni a foltokat.
2012. jan. 4. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!