Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Melyik veszélyeseb és miért?...

Melyik veszélyeseb és miért? A szürkehályog vagy a zöld hályog?

Figyelt kérdés
2009. máj. 21. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A zöld hályog (glaucoma), azért mert nem gyógyítható, állandó gyógyszerezésre szorul. A zöld hályog tképpen az, hogy a szemben állandóan túl nagy a nyomás. A szürke hályog a szemlencse elhomályosodása, szürkülése, ez műtéttel gyógyítható, kiveszik és műlencsét tesznek a régi helyére, ezután a látás újra jó lesz.
2009. máj. 21. 15:32
 2/6 anonim válasza:
100%
Mind a kettő veszélyes, de a szürke hályog műtéti úton gyógyítható míg a zöld hályog nem. A zöld hályog csak megelőzhető ha észreveszik a kialakulás feltételeit ( ált. nagy szemnyomás miatt alakul ki, ez szemnyomás csökkentő szemcseppel kivédhető). De ha már kialakult akkor sajnos nem nagyon van mit csinálni. A szürke hályog műtéte egy 15-20 perces beavatkozás amely ált. szemlencse cserével jár de ez már rutin műtét ma. Érdemes teljesen egészségesen is meg nézetnünk a szemünket évente. Én elhanyagoltam és ennek iszom most a levét, két év alatt kilencszer mütöttek.
2009. máj. 21. 15:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az apukámnak zöldhályogja van sajnos. Igen ez a veszélyesebb, magas szemnyomással jár, amit szintén tudnak műteni, őt műtötték is lézeresen megnyitották a szivárványhártyát, hogy a csarnokvíz tudjon áramolni és ne gyakoroljon magas nyomást a látóidegre. Ez januárban volt, azóta naponta kétszer kell cseppenteni a szemébe, szépen kordában lehet tartani, (kopp-kopp), viszont szigorú és állandó kezelést igényel. Sajnos, ha időben nem veszik észre csőlátáshoz és vaksághoz vezet, amit nem lehet visszafordítani. Arra is oda kell figyelni, hogy reggel és este is ugyanabban az időpontban kell csepegtetni a szembe.

A szürkehályogot pedig egyszerűen eltávolítják műtéti úton, egy sima szürkehályognál nem raknak műlencsét, csak szépen leszedik a hályogot, ami a homályos látást okozza. Ilyen anyósomnak van, műtötték vele kb. 3 éve, de most már megint panaszkodi, hogy nem az igazi.

2009. máj. 21. 15:41
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nagyon sajnálom az apukádat, jobbulást kívánok neki, és mindenkinek aki ebben a betegségben szenved.

2009. máj. 24. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A zöld hályog a fentiek miattt. Nekem születésem óta mindkettő meg van a zöld a bal szememen a szürke a jobbon. 3 hónapos koromban vették észre Összesen 8-szor műtöttek és nekem is 3 lyukat vágtak a szemembe lézerrel , most 13 éves vagyok a jobb szemem -7 doiptriás a bal sokkal rosszabb. Nekem napont egyszer kell szemcseppet használnom. Ezért mindenkinek ajánlom, hogy mielöb keressen fel egy szemészt. Már az újszülötteknél is meg lehet állapítani.
2009. júl. 10. 14:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Szegénykém :( Nagyon sajnálom, köszi a választ.
2009. júl. 10. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!