Egy jó szemű ember mekkora távolságból vehet észre egy másik embert optimális körülmények közt?
Figyelt kérdés
Optimális körülmények közt azt értem, hogy fényes nappal, nyílt mezőn, a másik ember jól elüt a háttértől.2011. dec. 9. 12:34
1/5 anonim válasza:
Ez függ sok mindentől, a másik ember öltözetétől, mozgásától, de szerintem olyan 50-100 méter között lehet felismerni szerintem, nálam legalábbis.
2/5 anonim válasza:
Észrevenni kb. 2km-re lehet. Pontosan nemtudom.
3/5 anonim válasza:
Első voltam, lehet félreértettem a kérdést, én a felismerésre gondoltam :)
4/5 anonim válasza:
Bizony, sokmindentől függ. Pl. hogy milyen puska van nála. :)
Egyébként már 400-500 méterről is ki tudod venni, hogy ott van valaki, ha a terepviszonyok ezt lehetővé teszik. De pl. ha sűrű növényzet van, mondjuk derékig érő fű, akkor csak jóval közelebbről, lévén csak a felső teste látszik, és nem tűnik ki annyira.
5/5 A kérdező kommentje:
Alapvetően észrevételre gondoltam, nem felismerésre.
Eddig 2kmről illetve 4-500m ről volt szó.
Vajon elképzelhető, hogy akad olyan sasszem aki 10km ről is észrevesz valakit, ha elég élesen elüt a háttértől? Vagy ilyesmi már szem felbontásából adódó képtelenség?
2011. dec. 10. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!