Szerintetek egy mai ember tudja-e a mai körülmények között gyakorolni az alkímia művészetét? És ha igen, hogyan?
Úgy értem olyasvalaki, aki dolgozik/iskolába jár/gyereket nevel, stb... Szóval egy teljesen hétköznapi, spirituális érdeklődésű ember.
Csak egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy ki hogy vélekedik erről.
Coelho és Chopra is tök jól leírta, mit is jelent igazából az alkímia. Őket olvasva egész "teljesíthetőnek" tűnik a dolog, de én mint szintén családos ember, osztom a kétségeidet, hogy valóban el lehet-e merülni ilyesmiben, ha az ember élete (ideje) nagyon kötött.
Bár meg se próbálni rosszabb.
már a főzés is alkímia :)
Tanulmányozz gyógynövényeket, gyógyhatással, és kémiát.
Csak ne feledkez meg az alkimia legfontosabb törványáröl, az egyenértékü cseréröl, és a transzmutácios körröl.
Illetve, ne csinálj aranyat, homunculus(Oka)t, és ne hajts végre ember transzmutáciot.
A kémia uncsi.:D
Az alkímia önmagunk, és a környezetünk megértésén alapszik, lásd: lélek alkímia. Nekem valamiért közelebb áll a szívemhez, mint a mai, "hagyományos" kémia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!