Mi a probléma a látásommal? Miért látok duplán? (KÉP IS VAN a panaszról)
A problémám az hogy "duplán"látok, vagy kettős látásom van. Nem tudom mitől lehet. Kb nyár elején jött ez a probléma, szóval lassan fél éve hogy ez a panasz előjött.. azóta minden egyes nap előjön, főleg esténként. TV-t nézni már lassan borzalmas. Sötétben ha látok fényt akkor azt duplán látom.
Szemüveges vagyok (-1.5 mindkettő). De csak géphez, TV-hez és suli közben hordom (táblához).
ITT VAN 2 KÉP, az első az eredeti kép, a 2. pedig a problémám.
Eredetileg:
És a 2. kép amit én szerkesztettem, szinte 100%osan ilyen a látásom ha TV-zek (vagy ha mást nézek):
Mit tehetnék ? Meg lehet oldani valahogy? Kérem segítsen valaki! 17 F
(Szemészeten voltam, ők még soha sem hallottak ilyenről, nem is tudják mi a bajom)
Igen én is gondoltam erre az agyas dologra. El is mentem neurológiára, de ott 100%osan teljesítettem (és én sem érzékeltem semmilyen furcsa dolgot (émelygés, szédülés stb) ). Budapesten szemész is megvizsgálta nem tudom milyen dolgokkal, és kiderítették, hogy a szememben van a baj, és nem hátrébb az agyam felé.
A probléma még mindig nem oldódott meg... kontaktlencse nem vált be. Lehet ez örök titok marad miért ilyen...
Reméljük te sikeresebb hírekkel fogsz gazdagodni!
Nekem is van hasonló.
Kérdésem: kevés környezeti fénynél rosszabb-e? Én erős megvilágításnál (napsütés) gyakorlatilag nem veszem észre. Nagy kontrasztkülönbségeknél nagyobb az eltolódás, pl fekete háttéren fehér v piros csík a monitoron ?
Igen, kevés környezeti fénynél rosszabb. És meg is válaszoltad a következő kérdésed, fekete háttérnél szinte élesen látom a tárgy vetületeit. Este, vagy sötét helyen, ahol világos és sötét szín találkozik, ott sajna egyből előjönnek a "duplán látás" panaszai.
Világosban, amikor minden élénk, fényes, akkor mintha meg sem lenne a szemprobléma.
Neked mióta van ez a problémád? Hogyan jött elő?
Pontosan ez a bajom nekem is, csak én nekem lefele torzul a kép de csak lefele, és hiába csukom be az egyik szemem, mind a kettővel úgy látok. Eddig nem vettem észre de most már egyre jobban feltűnik és mindig erre figyelek. Most tervezek menni szemészhez, már probáltam minuszos-pluszos szemüveget ilyen feleseket de semmit nem jelentett.
Eredeti:
Ahogy látok:
Az előző hozzászóló vagyok...
Voltam szemorvosnál, bemérték a szemem és nem "keratoconus" mint ahogy valaki írta. Astigmatizmus, vagyis cilinderes a szemem. 1,25-ös de 0,75-ben állapodtunk meg, még azzal is egész jó. Most mehetek csillagászati áron venni szemüveget! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!