Szemtengelyferdülés fix látásromlás, vagy változó?
Figyelt kérdés
Nos az én esetemben nagyon változó, elvileg a jobbik szemem -0,5 és cilinderes, vagyis enyhe rövidlátó asztigmiás vok, de van hogy mikor felébredek, akkor majdnem hogy tökéletes a látásom, viszont azt olvastam erről a szembetegségről, hogy ilyenkor kicsit elipszis alakú a szemgolyó, nos akkor ez a napok folyamán változhat? Mert nálam sokszor hőmérséklettől, időtől, csak úgy spontán változó a látásélesség. Van hogy felkelek és már rögtön rossz, van hogy sokáig jó. Normális dolog ez asztigmiánál? Mert már lassan 1 éve, hogy szemüveget írtak fel, persze nem hordom már egy jó ideje, és még mindig nem fixálódott ez az állapot, de nem is romlott.2011. szept. 17. 00:02
1/2 anonim válasza:
A cilinder ertek nem valtozik meg egy napon belul. Ugyan olyan ertek mint a 0.50 dioptriad. Ott van es kesz, ha szerencsed van akkor nem no. Am az h reggel jobban latsz, az azert lehet, mert pici a dioptria, es reggel meg nincs lefaradva az agyad, tehat egy picit jobban tudsz oszpontositani. Am majd ha nagyobb dioptriad lesz ugyanolyan rosszul fogsz latni mindig, de gondolom azt azert nem varod.
2/2 A kérdező kommentje:
Most éppen 20/F vok, a bal szemem jó, és úgy néz ki sokáig azért nem vettem észre a romlást, mert a bal szemem kompenzálta a rosszat, ezt véletlenül vettem észre 1x, amikor külön-külön néztem egy szöveget mindkét szememmel, de ki tudja hány éve már ilyen az állapot, azt tudom, hogy az erősebb fényeket mindig is szétúszva láttam, főleg a kéket, gondolom messzebbről.
2011. szept. 17. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!