Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Igaz, hogy a kékszeműeknek...

Igaz, hogy a kékszeműeknek könnyebben, és hamarabb romlik a látásuk?

Figyelt kérdés
Egyszer valaki, mondta nekem...nem vagyok biztos benne, hogy így van de végülis a kékszem a pigment hiányosság miatt van nem?és az meg génhiba...ha jól tudom :D de azért kiváncsi lennék ti mit gondoltok erről.
2009. ápr. 22. 22:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
ez hülyeség:D
2009. ápr. 22. 23:12
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Szerintem sem igaz, amit a barátod mondod. Viszont annyi igazság lehet benne, hogy a pigment hiány miatt sokkal érzékenyebb a fényre a szem.

-Tündérlány(17)-

2009. ápr. 22. 23:14
 3/14 anonim ***** válasza:
90%
Én barnaszemű vagyok, és szemüveges!!!
2009. ápr. 22. 23:18
 4/14 A kérdező kommentje:
Nekem mostanában nagyon romlik a látásom :) nem hiszem hogy a Számítógép teszi, mert 1 évig a monitorra se néztem, és akkor is éreztem, hogy kezd romlani.Vizsgálatoknál is aztmondják rendben van a szemem mert eltudom olvasni a táblán a betűket,számokat, de én érzem, hogy sokkal rosszabbul látok régebbhez képest...:/ Csak hátha emiatt, mert kékeszöld szemem van...mindegy akkor ez butaság :D
2009. ápr. 22. 23:20
 5/14 anonim ***** válasza:
37%
Igen igaz, ha kutya vagy
2009. ápr. 22. 23:32
 6/14 A kérdező kommentje:
wau wau :D
2009. ápr. 22. 23:36
 7/14 anonim válasza:
80%

Én egy kék szemű vagyok, és alig ha találsz nálam jobb látású embert az utcán :) Szal valami nagyhülyeség lehet, és mivel informatikusnak tanulok a monitor is megvan rendesen, a szemem mégis minden ismerősömnél jobb.

20/F

2009. ápr. 22. 23:59
 8/14 dellfil ***** válasza:
85%

Kékszemű vagyok, és a negyvenes éveim végén kezdett el "rövidülni a karom". Most 54 évesen 2-es olvasószemüveg kell. Távolra még midig nagyon jól látok.

Alkalmasint ennyi elég, nem?

2009. ápr. 23. 01:25
 9/14 anonim ***** válasza:
Ez így nem igaz, hogy hamarabb romlik a szemük. annyi valóságalapja van, hogy gyakran érzékenyebb a szemük, mint a sötét szeműeknek.
2009. ápr. 23. 11:57
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon világos kék szemem van és ha süt a nap erősen hunyorognom kell és 2 éve szemüveget hordok!
2009. ápr. 23. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!