16 éves múltam és szeretnék kontaktlencsét hordani. Anyukám kórházban dolgozik és neki azt mondták, hogy a szem növekedése miatt csak 18 éves kortól lehet. Nektek erről mi a véleményetek? És kb. mennyibe kerül egy kontaktlencse?
Palmnak igaza lesz, most hogy kicsit utána olvasgattam.
14.44
A szem felszínén nincsenek erek (jobb esetben), és ezért az oxigént a felszínén keresztül veszi fel. A kontaktlencse nehezíti a levegőzést bármilyen modern fajta is legyen. Egy fejlődő szemnél nem csak a mérete változik, és nem mindegy mennyi oxigénhez jut. Kifejlett szemnél is nagyon fontos hogy ne hordjuk túl a lencsét, és éjszakára mindenképp vegyük ki, de fejlődés közben ez még sokkal fontosabb.
Szerintem nyugodtan hordhatsz már most is lencsét, de nagyon tartsd be hordási időt, és éjszakára mindenképp vedd ki bármit is írnak a reklámok. A lencsével csak nagyon kivételes esetben aludj, még éjjel-nappalinak írt lencsével sem.
Inkább ne legyen soha
8:51
Pontosan erre (is) van a negyedévenkénti kötelező ellenőrzés, ami ingyenes is..szemész is lát. tehát ha valami probléma van, időben tud szólni.
(Tőlem is megkérdezte, hogy mióta hordok? 2-3 éve? Nem sokat tévedett csak 12 évet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!