Munkácsi Vivien kérdése:
16 éves múltam és szeretnék kontaktlencsét hordani. Anyukám kórházban dolgozik és neki azt mondták, hogy a szem növekedése miatt csak 18 éves kortól lehet. Nektek erről mi a véleményetek? És kb. mennyibe kerül egy kontaktlencse?
Figyelt kérdés
2011. júl. 29. 10:18
1/23 anonim válasza:
Hát, inkább a szemészedet kérdezd, nekem az a véleményem. :)
2/23 anonim válasza:
Ez hülyeség. Gyerekek - pl. sportolók, színészek - is hordanak lencsét.
3/23 anonim válasza:
Én úgy tudom, a szem nő az ember néhány éves kora után...
4/23 anonim válasza:
5/23 anonim válasza:
Lehet hordani már egészen fiatalon,nekem is van,16 éves korom óta:)
17L
6/23 anonim válasza:
Most vagyok 14.13 éves korom óta lencsét hordok.3 hónapra kb. 17000 Ft(nem sima, hanem tórikus lencse.a simák olcsóbbak.)
7/23 anonim válasza:
ill.. alk ír: NEM nő az ember néhány éves kora után
8/23 anonim válasza:
16 évesen lehet. Egyébként ilyen alapon 18-tól se lehetne, mert az ember még 22 éves koráig simán nőhet (én is nőttem :).
Az viszont igaz, hogy gyakran érdemes kontrollra menni vele (mondjuk kb. félévente, de egy évnél nem ritkábban) mert ha változik a szemed mérete, akkor más méretű lencsét kell írni rá.
9/23 anonim válasza:
szia!
Az ember úgy születik, hogy már majdnem akkora a szeme, mint egy felnőttnek! Nézz meg egy pici babáról egy képet, mekkora szemük van! nagyobb, mint amekkorára szükségük van. Pár éves kor után nem nő a szem.
10/23 anonim válasza:
szia!
Ezt találtam, egy szemész szakorvos nyilatkozta: " a szem növekedése miatt, a kontaktlencsét csak 16-17 éves kor után javasoljuk"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!