Mi a lényegi különbség a napi és a havi kontaktlecse között?
A havit, 2hetest túl lehet hordani kicsit, de a napi az egész más.
Jó esetben csak egy kis baci kerül bele a nap folyamán, ettől lehet irritált és piros a szem, esetleg viszkethet. De a rosszabb eset is megtörténhet, mikor megsérül a szaruhártya, szemfájás, könnyezés, pirosság, látás romlás, akár vakság is lehet a vége. És ez mind csak attól hogy tovább hordod mint szabadna. Emellett a napi lencse a leggyengébb anyagú, az is lehet hogy második nap végén már alig bírod kiszedni, esetleg csak darabokban.
Az hogy egy napi lencsét folyadékba raksz értelmetlen dolog, mert a napi lencse a nap végére már kiszárad, ezzel a levegő áteresztő képessége is elég gyenge lesz, ezen nem segít a folyadék.
Hát ez így minden amit hallottam orvosoktól az idők folyamán.
Még mindig nem értem :)
A napira nem kerülhet több baci 1 nap alatt, mint a havira 1 hónap alatt.
Az anyaga is sokkal jobb, nagyobb a légáteresztő képessége és az is folyadékban érkezik, tehát ártani nem árthat neki.
Szakadni sem szakad, meg ha igen, akkor mondjuk kivételnél ketté, de azért a szemben nem bomlik le.
Én most 3 napig hordtam egyet kivétel nélkül, nagyon kényelmes volt. Természetesen ez nem követendő példa, csak egyszeri alkalom volt fesztivál miatt.
Minden esetre majd megkérdezek egy orvost.
A zöld kezek persze mentek.
A napi lencsét arra optimalizálták, hogy kiveszed a löttyből, beteszed a szemedbe, egy napig bent van, ezalatt veszít valamennyit a nedvességéből és a légáteresztő képességéből, este kidobod.
Ha visszateszed, a csökkent légáteresztő képessége miatt a szaruhártyád nem kap elég oxigént. A szaruhártya egy olyan speciális részünk, aminek a sejtjei nem kapnak a vérkeringéssel oxigént, hanem a levegőből veszik fel. Ha gyakran kiteszed ennek a csökkent oxigénellátásnak, akkor a sejtek elkezdenek elhalni, és úgynevezett "hegesedés" indul be, vagyis a hártya felülete nem lesz többé átlátszó és sima. Az eredmény korrigálhatatlan homályos látás.
Nem kísérleteznék ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!