Adnátok valami tippet, hogyan csináljam?
Gyakorlatozni,próbálgatni kell, és egy idő után menni fog. Egyedül próbáld, ne legyen ott más, és lazulj el, nyugodj meg. Egyszercsak sikerülni fog. :)
2011. júl. 15. 09:19
2/21 A kérdező kommentje:
Ezzel az a baj, hogy addig nem adnak lencsét, hogy hazavigyem, amíg nem tettem be és vettem ki. Azt mondták azért, nehogy megsértsem a hártyát vagy akármit.
3/21 anonim válasza:
Jól teszik, hogy nem adnak gyakorló lencsét, komoly sérülést tudnál okozni magadnak. Ha nem megy, nem kell erőltetni. A kérdésedből ítélve neked komoly lelki probléma, hogy szemüveges lettél. Ha ezen túltetted magad - ami lehet akár több év is - utána talán sikerül átállni kontaktlencsére.
2011. júl. 15. 09:33
Jól teszik, hogy nem adnak lencsét.
Biztos így tanították, de leírom, úgy a legegyszerűbb, ha pl. a jobb szemednél a bal kezed mutatóujján van a lencse, jobb kezeddel pedig szépen "kifeszíted" a szemedet. Nézz másfelé, de azért lásd mit csinálsz, nekem úgy könnyebb. Amikor én voltam tanításon a doktornő addig nem engedte l a másik lányt, amíg nem sikerült neki is:-)
2011. júl. 15. 09:34
Bocsánat, nem tudtam, hogy azt nem adják oda csak úgy. Végülis logikus.
2011. júl. 15. 09:35
6/21 A kérdező kommentje:
A betanító hölgy azt mondta, hogy a szemem színes részére (nem tudom mi a neve, elnézést) kell tenni a lencsét, de amint közelít az ujjam, bármennyire is szorítom a szempillám, becsukom a szemem. Akkor lehet a fehér részre is és majd 'odacsúszik'?
Nem, nekem sincs vele bajom, hogy nem adják oda; de mindenképpen meg szeretném tanulni, ezért kérdezek, hátha van valami tipp.
És lenne még egy kérdésem, a szemem fehér részéhez a szemszélen hozzá tudok éri, nem fáj (tiszta kézzel természetesen); a színes részen sem fáj, vagy kellemetlen?
Köszi
Nem tudom csak a fehér részre rakni, hiszen annál nagyobb, úgy a legjobb, ha középre megy egyből, de nekem úgy egyszerűbb, ha nem pont azt nézem, hanem kicsit mellé nézek, így lehet, nem pontosan középre megy, de egyből odacsúszik. A lencsétől nem kell félni, megtalálja az a helyét nagyon szépen, ha jól van berakva. Fájni meg abszolút nem fáj, ne viccelj:-) Egyébként kiszedni nehezebb;-) Nekem anno percekbe telt ez az egész, reggel + este, most észre se veszem, hogy ki is vettem/ vagy be is raktam:-))
2011. júl. 15. 09:48
rákerestem a youtube-on neked, erre a harmadik találat valami ijesztős videó volt, úgyhogy vigyázz:-))))
2011. júl. 15. 09:51
2011. júl. 15. 09:53
10/21 A kérdező kommentje:
Köszi Alice :) Ma úgy terveztem, munka után ismét megyek "betanulni"....az elképzelhetetlen számomra, hogy minden nap szemüveget kelljen hordanom (párásodik meg etcetc.) Persze csináltattam, és szép is, de...Te/Ti úgyis megértitek :) nagyon köszönöm még1x. Szerintetek ha a tegnapi vizsgálati lapommal bemegyek egy másik optikába, ott is elfogadják a papírt és segítenek ingyen? :$
Kapcsolódó kérdések: