Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Adnátok valami tippet, hogyan...

Adnátok valami tippet, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok és most lettem szemüveges, de kontaktlencsét szeretnék hordani, amikor csak lehet. Viszont van egy problémám, egyszerűen nem tudom betenni. A próbatanításon sem a doktornő sem én nem tudtam betenni, valami védekező mechanizmus megálljt parancsol és mindig becsukom a szemem; pedig nem akarom :(
2011. júl. 15. 09:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Gyakorlatozni,próbálgatni kell, és egy idő után menni fog. Egyedül próbáld, ne legyen ott más, és lazulj el, nyugodj meg. Egyszercsak sikerülni fog. :)
2011. júl. 15. 09:19
 2/21 A kérdező kommentje:
Ezzel az a baj, hogy addig nem adnak lencsét, hogy hazavigyem, amíg nem tettem be és vettem ki. Azt mondták azért, nehogy megsértsem a hártyát vagy akármit.
2011. júl. 15. 09:28
 3/21 anonim válasza:
Jól teszik, hogy nem adnak gyakorló lencsét, komoly sérülést tudnál okozni magadnak. Ha nem megy, nem kell erőltetni. A kérdésedből ítélve neked komoly lelki probléma, hogy szemüveges lettél. Ha ezen túltetted magad - ami lehet akár több év is - utána talán sikerül átállni kontaktlencsére.
2011. júl. 15. 09:33
 4/21 anonim ***** válasza:

Jól teszik, hogy nem adnak lencsét.

Biztos így tanították, de leírom, úgy a legegyszerűbb, ha pl. a jobb szemednél a bal kezed mutatóujján van a lencse, jobb kezeddel pedig szépen "kifeszíted" a szemedet. Nézz másfelé, de azért lásd mit csinálsz, nekem úgy könnyebb. Amikor én voltam tanításon a doktornő addig nem engedte l a másik lányt, amíg nem sikerült neki is:-)

2011. júl. 15. 09:34
 5/21 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem tudtam, hogy azt nem adják oda csak úgy. Végülis logikus.
2011. júl. 15. 09:35
 6/21 A kérdező kommentje:

A betanító hölgy azt mondta, hogy a szemem színes részére (nem tudom mi a neve, elnézést) kell tenni a lencsét, de amint közelít az ujjam, bármennyire is szorítom a szempillám, becsukom a szemem. Akkor lehet a fehér részre is és majd 'odacsúszik'?

Nem, nekem sincs vele bajom, hogy nem adják oda; de mindenképpen meg szeretném tanulni, ezért kérdezek, hátha van valami tipp.

És lenne még egy kérdésem, a szemem fehér részéhez a szemszélen hozzá tudok éri, nem fáj (tiszta kézzel természetesen); a színes részen sem fáj, vagy kellemetlen?

Köszi

2011. júl. 15. 09:43
 7/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom csak a fehér részre rakni, hiszen annál nagyobb, úgy a legjobb, ha középre megy egyből, de nekem úgy egyszerűbb, ha nem pont azt nézem, hanem kicsit mellé nézek, így lehet, nem pontosan középre megy, de egyből odacsúszik. A lencsétől nem kell félni, megtalálja az a helyét nagyon szépen, ha jól van berakva. Fájni meg abszolút nem fáj, ne viccelj:-) Egyébként kiszedni nehezebb;-) Nekem anno percekbe telt ez az egész, reggel + este, most észre se veszem, hogy ki is vettem/ vagy be is raktam:-))
2011. júl. 15. 09:48
 8/21 anonim ***** válasza:
rákerestem a youtube-on neked, erre a harmadik találat valami ijesztős videó volt, úgyhogy vigyázz:-))))
2011. júl. 15. 09:51
 9/21 anonim ***** válasza:
2011. júl. 15. 09:53
 10/21 A kérdező kommentje:
Köszi Alice :) Ma úgy terveztem, munka után ismét megyek "betanulni"....az elképzelhetetlen számomra, hogy minden nap szemüveget kelljen hordanom (párásodik meg etcetc.) Persze csináltattam, és szép is, de...Te/Ti úgyis megértitek :) nagyon köszönöm még1x. Szerintetek ha a tegnapi vizsgálati lapommal bemegyek egy másik optikába, ott is elfogadják a papírt és segítenek ingyen? :$
2011. júl. 15. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!