Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha az egyik lencsém elszakadt...

Ha az egyik lencsém elszakadt mit csináljak a másikkal?

Figyelt kérdés
Ma kivételkor elszakadt az egész lencsém, és úgyhogy fel kell bontsak egy újat, viszont nem tudok hogy 2 újat és akkor elcsúszva lesznek mostantól a régi vagy az új, vagy az épet is dobjam ki?
2009. márc. 27. 22:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, a legjob az lenne ha az épen maradt barabot is kidobod és új párat használsz. A szemednek semmiképp sem tenne jót ha egy félig használtat és egy teljesen újat kombinálnál össze, elvégre a Te szemeidről van szó. Az semmiképp nem lenne jó megoldás, ha mostantól félidőben cserélnéd az egyiket, utána meg a másikat. Szóval még ha anyagilag nem is a legjobb most, de kezdj el használni egy teljesen új párt.
2009. márc. 27. 23:04
 2/4 anonim válasza:
Én is jártam már így, az Ofotértnél ilyenkor fél évben egyszer kérhetsz egy db új lencsét, pont ilyen esetekre találták ki. Ha meg nem megoldható akkor ki kell dobni,az elszakadt párját is.
2009. márc. 27. 23:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Minden optikában kicserélik, ha bemutatod a szakadt darabot. Kicsit drága mulatság lenne kiszórni az ép darabot.
2009. márc. 28. 08:09
 4/4 A kérdező kommentje:

Nos felhívtam az optikát ahol veszem, és sikerült beszélnem magával az optikussal is, aki azt mondta, hogy ez a becserélés csak bizonyos lencséknél van amik eleve drágábbak és az árukban benne van hogyha elszakadna visszacserélik, de az én esetemben ez nem így van.

Viszont szerinte a szemnek nem káros ha nem egyszerre váltom a lencséket.Tehát szerinte nem kell kidobjam a maradék párat. Egyébként ha becserélnék is, ugyanúgy egy frissel kéne cserélgetnem a félig használtat.

2009. márc. 28. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!