Ha az egyik lencsém elszakadt mit csináljak a másikkal?
Figyelt kérdés
Ma kivételkor elszakadt az egész lencsém, és úgyhogy fel kell bontsak egy újat, viszont nem tudok hogy 2 újat és akkor elcsúszva lesznek mostantól a régi vagy az új, vagy az épet is dobjam ki?2009. márc. 27. 22:48
1/4 anonim válasza:
Igen, a legjob az lenne ha az épen maradt barabot is kidobod és új párat használsz. A szemednek semmiképp sem tenne jót ha egy félig használtat és egy teljesen újat kombinálnál össze, elvégre a Te szemeidről van szó. Az semmiképp nem lenne jó megoldás, ha mostantól félidőben cserélnéd az egyiket, utána meg a másikat. Szóval még ha anyagilag nem is a legjobb most, de kezdj el használni egy teljesen új párt.
2/4 anonim válasza:
Én is jártam már így, az Ofotértnél ilyenkor fél évben egyszer kérhetsz egy db új lencsét, pont ilyen esetekre találták ki. Ha meg nem megoldható akkor ki kell dobni,az elszakadt párját is.
3/4 anonim válasza:
Minden optikában kicserélik, ha bemutatod a szakadt darabot. Kicsit drága mulatság lenne kiszórni az ép darabot.
4/4 A kérdező kommentje:
Nos felhívtam az optikát ahol veszem, és sikerült beszélnem magával az optikussal is, aki azt mondta, hogy ez a becserélés csak bizonyos lencséknél van amik eleve drágábbak és az árukban benne van hogyha elszakadna visszacserélik, de az én esetemben ez nem így van.
Viszont szerinte a szemnek nem káros ha nem egyszerre váltom a lencséket.Tehát szerinte nem kell kidobjam a maradék párat. Egyébként ha becserélnék is, ugyanúgy egy frissel kéne cserélgetnem a félig használtat.
2009. márc. 28. 10:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!