Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért nem engedélyezett a...

Miért nem engedélyezett a repülésben a lézeres szemműtét?

Figyelt kérdés
Ha a műtét után a páciens 100% osan lát,akkor miért nem engeik műtött szemmel repülni a pilcsiket?Talán a nyomáskülönbség van hatással a látóélességre egy műtött szem esetében?De akkor miért nem közlik,hogy aki repülőn utazik,annak számolnia kell ilyennel?Ennyi erővel a repülővel utazó műtött szemű ember is homályosan látna.Szóval nem értem.Valaki esetleg valami tipp?
2011. jún. 14. 09:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezt én se nagyon értem. Szemüveges vagyok. Az orvosok agitálnak folyamatosan, hogy műttessem meg a szemem. Az egyik dolog amit nem értek a műtéttel kapcsolatban, hogy ha a pilótának nem engedélyezett, akkor utasként miért nem veszélyes? Nyilván a repülés mennyisége is számít, de utasként már kockázatként se nagyon veszik számba.
2011. jún. 14. 09:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Lehet,hogy van benne valami,de akkor megint itt egy nagy ellentmondás:

Az USA-ban azon vadászpilótajelölteknek,akiknek amúgy minden adottságuk és ambíciójuk megvan a komoly harcászati repkedésekhez,csak kényszerülnek szemüveget hordani,az állam INGYENESEN megműtteti őket.Pedig náluk elég komoly G erők hatnak meg elég gyors a légnyomásváltozás is,mégsincs semmi bajuk és látnak.Élesen.Szóval nagy gondok vannak itt szerintem...

2011. jún. 15. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
36%
Ez azért van mert az USA akkora ész... Már köztudott hogy a lézeres szemműtés teljesen tönkre vágja az éjjellátást, csak a kedves szolgáltató ezt eltitkolja. Az meg a másik, hogy ez a problémát nem szünteti meg, csak tüneti kezelés mindössze, ráadásul 10-15 év múlva megint el fog kezdeni romlani.
2011. jún. 18. 12:35
 4/6 jamesbond ***** válasza:
100%

Többfajta műtét van.

Amelyiknél egy lebenyt vágnak és alatta műtenek (LASIK) az megbontja a szem szerkezetét, és életre szóló kockázat marad a lebeny elmozdulása, leszakadása.

Utasként nem nagyon fordulhat elő olyan erős hatás, hogy ilyen történhetne, de pilótaként ez bizony mindennapos lehet.

A PRK műtétnél lekaparják a hámréteget a műtét előtt, ami pár hónap alatt tökéletesen helyrejön. Itt nem változik a szem stabilitása, és mindent ugyanúgy lehet csinálni mint előtte.

2011. jún. 20. 11:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Hülyeséget írtál kérdező.. nem tiltott itthon Amerikában a vadászoknak igen(meg mindenhol) de ott olyan műtétek vannak már ,hogy nem tudják kimutatni ha az illetőt megműtötték...polgári repülésben megengedett(hidd el nekem pilóta vagyok még kisgépen de a bátyám meg légiutaskísérő lesz...)
2011. júl. 22. 00:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok... meg nem változik a légnyomás csak alig mert különben megfulladnának a pilóták...a kabin az egy hermetikusan lezárt dolog egy nagyon kicsit egyenlítődik ki a repülőn a nyomás... jön be 10000méterről a levegő amiben oxigén aligha van ezért álmosodnak el az emberek a gépen meg ezért alszanak annyian...és ezért érezheti az ember fáradtnak magát repülés után...

17/F

2011. júl. 22. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!