Mennyire fáj a lézeres szemműtét? (PRK)
Általában kokaint vagy valamilyen származékát csepegtetik a szemedbe, szóval totálisan semmit nem érezhetsz, már ami a fájdalmat illeti.
A volt barátom a műtétet mindig kellemetlen maceraként jellemezte, az utána lévő pár napot viszont már fájdalomként élte meg. Semmit nem érzett a műtét alatt, csak zavarta, hogy "piszkálják", viszont miután kiment az érzéstelenítő, akkor már fájt a szeme. Azt sem mondta, hogy műtét alatt kiszáradt és szúrt volna a szeme, szóval szerintem ez a rész egyáltalán nem fájdalmas, ibkább talán picit ijesztő lehet.
Magánál a szemnél nem érzed, hogy ki lenne feszítve. Alatta és fölötte, ahogy nekiér az a fém izé, azt érezni. És ne akard mindenáron össszecsukni a szemedet, ha rajta van a feszítő, mert össszecsukódhat, és az állítólag nem kellemes (szemész szerint). Cseppentenek is rá valamit, miközben ki van feszítve, úgy emlékszem.
A műtét nem fáj, csak egy kicsit kellemetlen.
De az utána lévő hét maga a pokol, garantálom, hogy áttérsz éjszakai életmódra. (Fényérzékenység stb.)
Igen, a doki is ezt a kokain dolgot mesélte. Az utána való napokra már jó ideje készülök lelkiekben. :) Cataflamot javasoltak.
Hát ha csak a fémet érzem akkor meg vagyok nyugodva. :)
1 hét? Azt mondták 3 napig fáj olyan nagyon. 100%os UV szűrős szemüveg már be van készítve, meg amúgy is éjjeli bagoly vagyok, ezzel nem lesz probléma. Ez a fényérzékenység nem tart örökké ugye?
Hát én 1 hétig éreztem, de mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Nem azt mondom, hogy elviselhetetlen volt a fájdalom, csak kellemetlen volt a végén már. Becsipásodott, összeragadt, reggel arra ébredtem, hogy tiszta erőből dörzsölöm (ami tilos)
Ja és a szemcseppentés utána sem egy sétagalopp asszem 2 féle, óránként hol egyik, hol másik (fájdalomcsillapító + antibiotikum), kivéve éjszaka. Magadnak nem tudod az első napokban becseppenteni, úgyhogy kell a segítség.
Javasolták még a nagy dózisú C-vitamin szedését is elötte-közben-utána.
Egyébként egy-egy hónap különbséggel műtötték meg a szememet 2007 körül.
A fényérzékenység elég sokáig tart viszont. Javasolt tavasszal-ősszel megcsináltatni.
A szemüveget nagyon sokáig kellett hordanom, érzékeny volt a szemem "sok" volt neki a nap. Mintha a doki fél évet mondott volna, hogy addig kell, de ez nem biztos...
Értem. Nekem egyszerre lesz a kettő. A cseppeket meddig kell használni?
Igen az én dokim is azt mondta fél évig vagy akár 1 évig is kell hordani. És különben h látsz? Nem romlott vissza? Örülnék ha mesélnél.
Nem romlott vissza. Hivatalosan az autóvezetéshez szemüveg kéne, dehát nem vezetek.
Nem tudom, nekem nem javasolta a doki a 2 szemet egyszerre, mert nagyon meg kell vele szenvedni, és gyakorlatilag 3-4 napra "megvakulsz" (Én amikor egyet csinált, akkor is vaksi voltam, nem tudom, mi lett volna a 2-vel.)
A műtött szemem csukva volt állandóan, a nem műtöttel pedig ha nagyon muszáj volt egy pici rést hagytam a szemhéjaim között, azon keresztül néztem...
nekem romlott azóta, de nem olyan rossz, mint amilyen eredetileg volt.
én is kb. egy hétig éreztem a fájdalmat, érzékenynek szerintem még mindig elég érzékeny a szemem, de nem úgy, hogy a napra, hanem valahogy hamar megfájdul.
a műtét nem fáj, kb. 2 perc volt összesen, futószalagon mentünk be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!