Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha rövidlátó vagyok, és nem...

Ha rövidlátó vagyok, és nem hordom a szemüveget, akkor romlani fog a szemem? Ha igen, akkor miért?

Figyelt kérdés
2009. márc. 21. 10:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen romlami fog. Én is rövidláto vagyok. Mikor kiderült, szemüveget csináltattunk, de nem hordtam. Egy-két évvel utána már majdnem 1 dioptriát romlott mindkét szemem. Szerencsére elmentem a lakhelyemre egy szemészetre, elkezdtünk beszélgetni a dologról, és a vége az lett, hogy megróbálom a kontaktlencsét. Ez kb. fél éve volt, azóta használom a lencsét minden probléma nélkül.
2009. márc. 21. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is rövidlátó vagyok kiskorom óta.14 éves koromtól szinte soha nem hordtam és mégis javult a szemem. Most kismama vagyok és szükségem van rá (-0.5 és -1.5 diopriás).

Ajánlom figyelmedbe a Tökéletes látás szemüveg nélkül c.könyvet.

2009. márc. 21. 11:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, romlani fog! És hordjad! Régen én se hordtam, és lassan odakerülök, hogy a bal szememre nem látok. :S Nagyon vigyáz!
2009. márc. 22. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha szemuvegre van szukseged, akkor mindenkeppen hordanod kell.Tudom nem konnyu elfogadni, hogy matol szemuveges vagyok, de sajnos muszaj.

Nekem is 1 honapja van szemuvegem es nagyon ki voltam keszulve, amikor megtudtam, hogy nem latok jol, de hidd el azota teljesen mas a velemenyem, sot azota meg is szerettem es azt se feledd, hogy a szemuveg divatos es mostanaban tenyleg nagyon szep szemuvegkereteket keszitenek.Szoval en csak annyiban szeretnek neked segiteni, hogy ne idegenkedj a szemuvegtol, mert nincs amiert, meg az is lehet, hogy megszereted.

2009. márc. 29. 14:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudni ,de valószinű, ha romlik akkor az a hajlam miatt lesz nem pedig azért mert hordod vagy nem ,az nem befolyásol semmit
2010. márc. 12. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!