Ha rövidlátó vagyok, de nem hordok se szemüveget, se kontaktlencsét, rosszabodik a szemeim állapota?
Az bal szememre 1,5-esen, a jobbra 2,5-esen rövidlátó vagyok. Szemüvegem van, de utálom: nagyon kényelmetlen, és miután leveszem megfájdul a fejem, és szédülök is. A szemüvegem nem hordom.
Érdemes kontaktlencsét vennem? Ha már veszek, színeset szeretnék. Találtam is 15000Ft/1 darab/1 évre. Vizsgálattal és folyadékkal kerülne 35-40 ezerbe egy évre. Megéri?
A problémám az, hogy tulajdonképpen megszoktam már, hogy a messzi dolgokat homályosan látom, de estére megfájdulnak a szemeim, este már szinte alig látok, és mostanában gyakran csíp is.
Csíp? Az erőltetéstől nem szabadna csípjen... Max, ha ég a szemed, azt még érthető lenne, mert mondjuk kiszáradhat és attól.
A rövidlátás kimerítő tud lenni a nap végére. De én pl hordtam szemüveget elég sokat, és nem azon múlott meddig romlott a szemem.
Ha meg csak ennyire vagy rövidlátó, próbáld meg a szemtornát, hátha használ és akkor nem kell sem szemüveg, sem kontaktlencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!