Melyik válasza lehet igaz? A gyermekszemésznél ezt
mondták. A szemüveges boltban pedig ezt.
Figyelt kérdés
Szemüveges boltban miután elkészült a lencse(szemüveg) amit a gyermekorvos írt fel:
Problémám:nem látok rendesen ezért megnéztük a szemüvegem semmi baja...
Megnézték a szemem és azt mondták(meg azzal tényleg látok rendesen 100%-ig)
Bal oldali lencse:1,25
Jobb oldali lencse:1,50
Ezzel ott tényleg tisztán láttam ezért visszamentünk a gyermekszemészhez:
Gyermek szemész:
Szemüvegemnek kell(még mielőtt szemüveges boltba voltunk a lencsémre ezt irta a probléma azután volt miután visszamentünk...):
Bal oldali lencse:-0,75
Jobb oldali lencse:-1,0
Panaszom neki amikor a szemüveges bolt utáni vizsgálat megtörtént:Nem teljesen látok vele tisztán(már azzal is szenvedtem hogy kitudjam olvasni a szemészeten ezzel a lencsével a számokat a táblán de sikerült)
Válasza:-Nem szabad olyan lencsét rakni a szemüvegemre amit a boltban mondtak mert igaz hogy teljesen jól látok vele de el fog romlani még jobban a szemem mivel nem "eddzem" a szemem és könnyebben romlik...
Amúgy a szemüveges bolt az Ofotért de sztem ez semmin nem változtat.
szerintetek melyik válasz lehet az igaz?Boltos vagy doktornő?
Rövidlátó vagyok, nekem annak idején azt mondták, hogy azért kapom a szemüvegemet, hogy ne erőltessem. Ha távollátó vagy, és már kell a szemüveg, akkor a rövidlátóknak valótól nem lesz jobb a szemed, attól csak még jobban el fog fáradni. Keressetek egy másik orvost!
2011. máj. 24. 21:04
2/13 anonim válasza:
Szerintem az orvos a hunyó, nem lenne szabad neki olyan szemüveget kiadnia, amivel nem látsz rendesen. Az edzi a szemet kamu szöveg, épp azért kell neked szemüveg, mert kezd ellustulni, és épp az erőltetés árt neki. De inkább keressetek egy másik orvost.
2011. máj. 25. 16:17
3/13 A kérdező kommentje:
Amúgy rövidlátó vagyok de igazából már egy olyan 2010 november óta hordom az orvos által írt szemüveg lencséket...
De mondtam anyukámnak is hogy oda többet ne menjünk(már amikor elkészült meg minden megvolt...)
Meg most úgy ahogy látok vele de nehezen :/
2011. máj. 25. 21:25
4/13 A kérdező kommentje:
de amúgy nem az van hogy pont amikor már nem kell "erőltetnem" (ha kicserélik a mostanit) akkor fog ellustulni mert tökéletesen látok?mert akkor ha minden perfekt akkor úgy szépen látok mindent nem lustulok el?vagy mi...
2011. máj. 25. 21:32
5/13 anonim válasza:
Valószínű a gyerekszemésznek van igaza, kicsit máshogy kell kezelni, bár nem tudom mennyire vagy még gyerek, de gyerekkorban még javulhat is a szem, később nem igazán. De ha aggódsz, kérd egy harmadik véleményt, aztán amelyikhez húz. Ha nem jó, fél éven belül kiderül, mert tovább romlik a szemed.
2011. máj. 25. 22:08
6/13 anonim válasza:
MINDEN ORVOS BUTA SAJNOS (aki nem buta, az már nincs az országban)! Olvassatok utána a dolognak minél több helyen. Én nem bízom az orvosokban (miután már vagy ezerszer félrediagnosztizáltak...)... mindennek utána kell olvasni wikipedián. És keressetek egy másik orvost, mert TÁVOLLÁTÓNAK NEM RÖVIDLÁTÓ SZEMÜVEG KELL! (valszeg ez az orvos is elhagyta az agyát valamelyik egyetemi buliban két magolós vizsga között... vagy sose volt neki.)
2011. máj. 25. 23:08
7/13 anonim válasza:
Ha rövidlátó vagy, és az optikusnál felírt szemüvegnél lemaradtak a mínuszok, akkor a leggyengébb olyan szemüveget kell viselned, amivel már jól látsz. Ha nem látsz jól vele, akkor túl gyenge, és hunyorognod kell, ami szintén nem használ.
2011. máj. 26. 16:49
8/13 A kérdező kommentje:
bocsánat mind a két orvos mínuszos szemüveget irt fel csak elfelejtettem odaírni a minuszt
2011. máj. 30. 20:54
9/13 anonim válasza:
Pont azért adják a szemüveget, hogy kelljen hunyorognunk. Ha nem látod a táblát az orvos által adott szemüveggel, akkor az orvossal van baj, és nem veled. Nem fog megjavulni a szemed, ha erőlteted, te nem egy kancsal gyerek vagy.
2011. máj. 30. 21:31
10/13 A kérdező kommentje:
előző kommentelőnek:ne kelljen vagy kelljen hunyorogni?(lehet elirtad...)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!