Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsés vagyok. Ha...

Kontaktlencsés vagyok. Ha kiveszem a lencsét bekancsulok. Ha vissza teszem semmi gond. Ez normális?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 08:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
igaziból csak azt nem értem ha berakom egyből helyre áll. de miért?
2011. máj. 24. 10:08
 12/20 anonim ***** válasza:

Figyelj, nem csak arról van szó, hogy fotón láttad, hogy kivett lencsével "kancsítasz"? Ennek az a magyarázata, hogy ha erősen rövidlátó vagy, nem tudsz a lencsébe fókuszálni, mert homályosan látod, ezért tűnik úgy, mintha kancsal lennél. Mert ha mindkét szemeddel egy pontba fókuszálsz, akkor nem egyenesen nézel, hanem kicsit "összefelé", amit természetesnek látunk.

Egyébként tényleg szemészhez kéne menned vele, mert a fenti csak tipp. És nem kell annyira kiakadni a szemüvegen. Meg nem is értem, hogy nincs szemüveged? Lencse mellé muszáj, hogy legyen, egyrészt mert ha pl. begyullad a szemed, nem rakhatod bele a lencsét, arról nem is beszélve, hogy napi 12 óránál tovább nem lehet bent (a legtöbb típus legalábbis...). Szóval ha rossz a szemed, akkor az bizony szemüveget jelent, de hidd el, attól még lehetsz értékes ember, nekem 9 éves korom óta van, és szeretnek, boldog vagyok, nem érdekel az egész. :)

2011. máj. 24. 10:16
 13/20 A kérdező kommentje:
Nincs szeművegem mert a lencse nem kell állandóra ahogy a szeművegse kéne. másfeles és 1,45ös a szemem. szall nem több "100" dioptiáról van szó. Viszont azt tudom h a szemem nagyon elkényelmesedett mert ha nincs bent a lencsém sokkal rosszabb mint amég semmim nem volt. Viszont nem is konkrétan kancsal lettem hanem a jobb szemem mindig kicsit húzott kifele és ha a lencse nincs bent olyan mintha kifordulna vagyis teljesen húzz kifele. A bal szememmel ilyen gondom nem volt, most sincs.
2011. máj. 24. 10:24
 14/20 anonim ***** válasza:

Értem.

Ez bizony sajna nem hangzik jól, ez nem csak "optikai csalódás". DE: szerintem a doki tud segíteni, és ha így állsz, akkor elvileg ez korrigálható szemüveggel, jó esetben úgy, hogy helyrehozzák valamennyi idő alatt, és utána nem kell hordanod. De ne játssz a szemeddel, mert ha most nem törődsz a dologgal, nem kezelteted később sokkal súlyosabb baj lehet...

2011. máj. 24. 10:28
 15/20 anonim válasza:
NEm akarsz szemüveget??Én mindig szemüveget akarok,pedig nekem nem is kell.... :D
2011. máj. 26. 20:19
 16/20 anonim ***** válasza:
Én is a műtét mellett szavazok. Fél éve csináltattam meg, és fantasztikus. Minden pénzt megér. Igaz, hogy nem kancsalságot kezeltettem. De ha jól olvastam, itt sem ez a probléma.
2011. máj. 27. 08:36
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem a műtéttel az a bajom, hogy még nem öregedett meg pár ezer ember, akit műtöttek. Vagyis nem tudni, hogy hosszú távon mi lesz belőle...
2011. máj. 28. 10:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Meg az a baj, hogy nem mindenkinek "fantasztikus" a műtét. Van, akinek nem oldja meg a gondját 400ezerért, és van, akinek nagyobb bajt csinál. Mindkettőből több példát is tudok hozni a rokonságomból. Mindenki rimánkodik, hogy ne csesszem el magam műtéttel, nem éri meg kockáztatni. Ezért félek tőle. Inkább elvagyok egy 5-ös szemüveggel, mint egy 15-össel, vagy egy szétk.úrt retinával.
2011. máj. 28. 10:22
 19/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, igen, ez is igaz, szóval én se merem megműttetni. A kontaktlencse megadja a látás élményét, meg a szemüveget se érzem gáznak.
2011. máj. 28. 10:24
 20/20 anonim válasza:
Szemész szakorvost kellene felkeresni. Akkor szokott kancsal lenni valaki, amikor a két szeme között nagy a dioptriás különbség (legalább 3). --> pl. bal szemed 1.25-ös, a jobb 5.0-ös
2011. máj. 29. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!