Kontaktlencsés vagyok. Ha kiveszem a lencsét bekancsulok. Ha vissza teszem semmi gond. Ez normális?
Figyelj, nem csak arról van szó, hogy fotón láttad, hogy kivett lencsével "kancsítasz"? Ennek az a magyarázata, hogy ha erősen rövidlátó vagy, nem tudsz a lencsébe fókuszálni, mert homályosan látod, ezért tűnik úgy, mintha kancsal lennél. Mert ha mindkét szemeddel egy pontba fókuszálsz, akkor nem egyenesen nézel, hanem kicsit "összefelé", amit természetesnek látunk.
Egyébként tényleg szemészhez kéne menned vele, mert a fenti csak tipp. És nem kell annyira kiakadni a szemüvegen. Meg nem is értem, hogy nincs szemüveged? Lencse mellé muszáj, hogy legyen, egyrészt mert ha pl. begyullad a szemed, nem rakhatod bele a lencsét, arról nem is beszélve, hogy napi 12 óránál tovább nem lehet bent (a legtöbb típus legalábbis...). Szóval ha rossz a szemed, akkor az bizony szemüveget jelent, de hidd el, attól még lehetsz értékes ember, nekem 9 éves korom óta van, és szeretnek, boldog vagyok, nem érdekel az egész. :)
Értem.
Ez bizony sajna nem hangzik jól, ez nem csak "optikai csalódás". DE: szerintem a doki tud segíteni, és ha így állsz, akkor elvileg ez korrigálható szemüveggel, jó esetben úgy, hogy helyrehozzák valamennyi idő alatt, és utána nem kell hordanod. De ne játssz a szemeddel, mert ha most nem törődsz a dologgal, nem kezelteted később sokkal súlyosabb baj lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!