A pupillát lehet tágítani, hogy aranyosabb legyek?
Megsúgom, régen a nadragulyát (Atropa belladonna) használták erre a célra, mert fő hatóanyaga, az atropin pupillatágulást idéz elő. A leveleit rágcsálták vagy a levét csepegtették a szemükbe. (A "bella donna" azt jelenti, "szép nő".)
DE! Nehogy kipróbáld! A nadragulya súlyosan mérgező, bele is halhatsz. Kb. három fekete bogyótól már meghal egy kisgyerek, hát még ha a szemedbe kerül a leve vagy megeszed. :///
Szerintem nem leszel aranyosabb, ha tág a pupillád. Szerintem inkább bambává tesz (pl. az LSD egyik mellékhatása lehet a tág pupilla, na az sem olyan aranyos, hanem inkább fura látvány), ráadásul több fény jut a szemedbe, és erős napsütésben károsodhat a szemed.
Atropint neki :D Amúgy nem javaslom, mert a pupillareflexnek pont az a lényege, hogy védje a retinát az erős fénytől. MIkor nekem szemvizsgálatot csináltak akkor tágították ki, de utána napszemüveget kellett hordanom aznap, hogy ne legyen emiatt látáskárosodásom.
Amúgy meg a kérdés...jesszus. Normális vagy?
menj aludni, Kérdező, jó éjszakát!
pihenten aranyos,nagyszemű leszel
anélkül is aranyos vagy, ne kockáztasd az egészségedet.
egy tipp: ha kicsit lehajtott fejjel nézel fel valakire, akkor aranyosnak fog látni, mert tudat alatt kisgyerekre emlékezteted. tanultuk pszichológiából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!