Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A pupillát lehet tágítani,...

A pupillát lehet tágítani, hogy aranyosabb legyek?

Figyelt kérdés
ilyen helyett: '-' -> *-* ilyet :)
2011. máj. 19. 23:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Belladonna.
2011. máj. 19. 23:21
 2/13 anonim ***** válasza:
Van ilyen speckó kontaktlencse, mint ami Lady Gaganak van az egyik klipben, de állítólag iszonyú rossz hatása van a szemre valamiért.
2011. máj. 19. 23:26
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Megsúgom, régen a nadragulyát (Atropa belladonna) használták erre a célra, mert fő hatóanyaga, az atropin pupillatágulást idéz elő. A leveleit rágcsálták vagy a levét csepegtették a szemükbe. (A "bella donna" azt jelenti, "szép nő".)

DE! Nehogy kipróbáld! A nadragulya súlyosan mérgező, bele is halhatsz. Kb. három fekete bogyótól már meghal egy kisgyerek, hát még ha a szemedbe kerül a leve vagy megeszed. :///

Szerintem nem leszel aranyosabb, ha tág a pupillád. Szerintem inkább bambává tesz (pl. az LSD egyik mellékhatása lehet a tág pupilla, na az sem olyan aranyos, hanem inkább fura látvány), ráadásul több fény jut a szemedbe, és erős napsütésben károsodhat a szemed.

2011. máj. 19. 23:27
 4/13 anonim ***** válasza:
54%

Atropint neki :D Amúgy nem javaslom, mert a pupillareflexnek pont az a lényege, hogy védje a retinát az erős fénytől. MIkor nekem szemvizsgálatot csináltak akkor tágították ki, de utána napszemüveget kellett hordanom aznap, hogy ne legyen emiatt látáskárosodásom.

Amúgy meg a kérdés...jesszus. Normális vagy?

2011. máj. 19. 23:28
 5/13 anonim válasza:
kábítószer
2011. máj. 19. 23:31
 6/13 anonim ***** válasza:
51%

menj aludni, Kérdező, jó éjszakát!

pihenten aranyos,nagyszemű leszel

2011. máj. 19. 23:33
 7/13 anonim ***** válasza:
A nyugtatóknak, de főleg a hangulatjavítóknak van ilyen mellékhatása, meg a drogoknak. Lehet, hogy tényleg szedned kellene vmt... Legközelebb tündefüleket is akarsz majd?
2011. máj. 19. 23:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha keveset alszol(napi 4 órát kb.)akkor nagyobb lesz a pupillád.Ez biztos : D Látnál engem omg...Sokszor hiszik azt h drogozok...
2011. máj. 19. 23:51
 9/13 anonim ***** válasza:

anélkül is aranyos vagy, ne kockáztasd az egészségedet.

egy tipp: ha kicsit lehajtott fejjel nézel fel valakire, akkor aranyosnak fog látni, mert tudat alatt kisgyerekre emlékezteted. tanultuk pszichológiából.

2011. máj. 20. 00:18
 10/13 anonim ***** válasza:
lehet, főleg sötétben tágul, szervezz randit estére és akkor tuti szép tág lesz a pupillád és nagyon aranyos leszel. egyébként nem nagy móka ha sokan drogosnak nézik az ember emiatt, elhiheted, régen tényleg használták a belladonnás szemcseppet de ha jól tudom kivonták a forgalomból, hogy milyen buták voltak, hogy emiatt belecseppentették a szemükbe :-D...
2011. máj. 20. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!