Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hány dioprtrinától kell...

Hány dioprtrinától kell jogosítványhoz szemüveg?

Figyelt kérdés
mínuszba és pluszba is.. tehát mennyinek kell lennie minimum, hogy szemüveg nélkül vezethessen valaki.
2011. máj. 17. 09:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Mondjuk ez egy elég érdekes dolog. Az éjszakai vezetésnél a szembe jövő autók fénye miatt kifejezetten zavaró lehet a szemüveg. Tudom, hogy ez saját egyéni probléma és akkor ne vezessek éjszaka, de el tudom képzelni hogy bizonyos dioptriánál jól esik egy kicsit levenni a szemüveget.
2011. máj. 17. 10:22
 22/33 A kérdező kommentje:
ez biztos??
2011. máj. 17. 10:22
 23/33 anonim ***** válasza:
mi?
2011. máj. 17. 10:35
 24/33 A kérdező kommentje:
hogy ha piros vonalig elolvasom, akkor nem kell. Én még egyel tovább is elolvasom.. a bal szememmel meg még az alább is : D
2011. máj. 17. 10:37
 25/33 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint nincs erre szabály! Ha az orvos úgy adja meg az alkalmasságit, hogy kell a szemüveg akkor kell. Az orvos döntése.
2011. máj. 17. 10:42
 26/33 anonim ***** válasza:
50%.. hehe akkor nekem nem is kéne szemüveg??? Alulról 1 van amit nem tudok elolvassni. S igen a páromat ezért nem engdték vizsgázni mert nem volt nála pótszemüveg..
2011. máj. 17. 11:57
 27/33 anonim ***** válasza:

Csak akkor kell szemüveg, ha az orvos azt írja az alkalmasságira. Ekkor ez a jogsira is fel van vezetve. 2,25-ös szemüvegem van, de senki nem kéri, mert amikor csináltam az orvosit, még jó volt a szemem. Persze nem vezetnék szemüveg nélkül.

Ez a pórszemüveg dolog viszont erősen városi legenda szagú. Mindenki szemüveges a családban, közúti ellenőrzésnél még soha senkinek nem mondtak ilyet. A kontaktlencsét is bemondásra elfogadták.

2011. máj. 17. 13:43
 28/33 anonim ***** válasza:
Az 50% az biztos!!! Szóval, ha a piros vonal alatt látod a számokat, akkor nem fogja ráírni a doki az alkalmasságidra, hogy csak szemüveggel vezethetsz...Az más dolog, ha esetleg számodra zavaró és szeretnél szemüveget használni, akkor az a te dolgod...
2011. máj. 17. 17:19
 29/33 anonim ***** válasza:
Elvileg szemüveges vagyok, de utálom. Apám szemüvege a kocsiban, rendőri ellenőrzésnél: most épp kontaktlencse van benn (nem látja), kivenni nem fogom koszos kézzel. Apám szemüvegét fel tudom mutatni, megnézem azt a rendőrt, aki belenéz és megállapítja a dioptriát. Hogy randa a szemüveg? Hát istenem, nincs ízlésem :)
2011. máj. 17. 20:56
 30/33 A kérdező kommentje:

Nah, hölgyek, urak, képzeljétek.. elmentem a szemorvoshoz, kérdezte mit szeretnék, mondtam egy ellenőrzést csak, mert régen voltam.. most vagyok 19, 16 evesen voltam.. azt mondj a a jobb -1 volt de javult -0.9 a bal -0.5 .. B kategoriás jogosítványhoz NEM KÖTELEZŐ korrekció, mert ez még nagyon kicsi. Ha hivatásost akarok, akkor ajánlott, ha C-t, akkor valószínüleg kötelező.

Elmentem háziorvoshoz, nem akarta elfogadni, mert sajnos a másik doki nem írta rá, amit mondott, csak simán diagnózis volt.. de végülis csak megkaptam az uj alkalmasságit, amivel már szemüveg nélkül csináltathatok jogsit : D

azért köszi nektek is ;)

2011. máj. 19. 00:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!