Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse kérdés?

Kontaktlencse kérdés?

Figyelt kérdés

4 éve vagyok szemuveges,de kontaktlecsére szeretnék válltani. Heti 7x pingpongozok aktívan,és 2x járok edzoterembe. Nem praktikus szemuvegbe végezni ezt. Most fogok menni szem vizsgálátra,és meg kérdezem milyen lencsém legye. a Kérdés: Pl. esik az eso,és felnézek az égbe nyitott szemmel,és belecsoppen az eso a szemembe a lencsére. Nem lesz semmi baj? vagy mi torténik ilyenkor? Vagy pl. viszket a szemem kivulrol,becsukom a szemem és megvakarom. Nem csuszhat el a lencse?

16/f

2011. máj. 8. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Érzéssel kell vakarni, és akkor nem. Nekem ilyen van, jóval több ideig lehet használni, mint 2 hét, ha normálisan tisztítod: [link]
2011. máj. 8. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Egy csepp eső, víz nem mossa ki a lencsét. Finoman, de megvakarhatod a szemed lencsében is. Hid el, ha már kipróbáltad, és belejöttél mérzed majd, hogy nem olyan sérülékeny dolog ez, mint amilyennek kívülről látszik. Nyugodtan élheted az életed benne, felnézhetsz az esőbe, megvakarhatod a szemed, bármi. Víz alatt ne nyisd ki a szemed, mert kimosódik, tehát úszni csak szemüvegben tudsz majd, de azt amúgy is úgy kell. Elcsúszni nem tud a szemgolyód mögé (általános félelem), mivel a szemüreg oldalt zárt. Max ha durván dörzsölöd, vagy elpislogod (ritka, inkább a kezdeti időkben van ilyen), akkor összegyűrődik a szemeden a lencse, ilyenkor ki kell venni és visszatenni.

De nem kell félned, úgy bele lehet jönni, hogy csak na.

2011. máj. 8. 14:35
 3/7 A kérdező kommentje:
igen,ezt hallotam h felcsuszhat. Ettol én is féltem de megnyugtattál most. Azt olvastam h nem uszhatok benne. Ezt nem látom hátránynak. Dioptriás szemuvegbe se lehet
2011. máj. 8. 14:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem,nem lesz semmi baj :) Én szeptemberben kaptam lencsét,nagyon féltem,de könnyen meg lehet szokni.Az eső szerintem nem árt neki, ha viszket a szemed óvatosan kell megvakarnod,mert lehet,hogy kicsúszik.Ne félj tőle,klassz lesz :)

14/l

2011. máj. 8. 14:39
 5/7 A kérdező kommentje:
koszi a válaszokat :)
2011. máj. 8. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Én állandóan dörzsölöm a szemem de még sosem esett ki a lencsém, nem jön az ki olyan könnyen.
2011. máj. 8. 19:41
 7/7 A kérdező kommentje:
meg a próba lenncsém :) ahogy betették konnyezett de szinte 10 percre rá meg is szoktam :) állati jo :)
2011. máj. 13. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!