Meddig fogja töri a kontaklencse a szemem?
Most kaptam tegnap most eza próba lencse és kíváncsi vagyok meddig fogja törni a szemem:S
13/F
Nagyon valószínű, hogy fordítva tetted be, mert egyébként egyáltalán nem lehet érezni. (max ha már régóta benn van és kiszárad a szemed, vagy ha beleszáll valami por a szemedbe és alámegy vagy hasonló)
Amúgy durva, hogy ilyen fiatalon is lehet már lencsét viselni, vagy csak én vagyok elmaradva? :)
A kor nem az anatómiai okok miatt fontos, hanem azért, mert egy felnőtt ember tudatosan jobban odafigyel a higiéniára, és pl. tudja, hogy a sűrűn koszos kézzel betett, kivett kontaktlencse, vagy nem megfelelően tisztított és tárolt kontaktlencse szemfertőzéshez, gombásodáshoz vezethet, pl. kialakulhat fekély, illetve súlyos esetben vakság. Szóval a fiatalok felelőtlenebbek, (nem sértésnek szánom), viszont az optikusok meg örülnek ha minél több lencsét adhatnak el.
Kérdező, mindig alaposan mosd meg a kezed mielőtt beteszed vagy kiveszed a lencsét, ha nem 1 napos, akkor minden alkalommal tisztítsd meg a tisztítófolyadékkal, és figyelj oda, hogy ne hordd túl. Így nem lesz semmi gond, kényelmes viselet. Évente pedig szemészet, 5 perc alatt megnézik a szemfeneket stb;... üdv.: ili
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!