Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Érdemes kipróbálni nyárra a...

Érdemes kipróbálni nyárra a kontaktlencsét?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, több, mint 10 éve szemüveges. Egész eddig ki is voltam békülve a dologgal. Most viszont kezd zavarni, h mindenkinek van napszemüvege, csak nekem nincs. :)

Arra gondoltam, mivel egy lencse úgyis 3 hónapos, ha jól tudom, hogy a nyárra kipróbálnám. A gond csak az, hogy nagyon félek, hogy kiadom rá a sok pénzt, aztán képtelen leszek használni. Félek a szemebe nyúlkálni, mi van, ha pénzkidobás lenne az egész?

Illetve, egy jó ideje már nem romlott a szemem. A lencse nem fog rontani rajta, ugye?

2011. márc. 27. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne félj, mielőtt kiadnák azt a 3 havit, előtte lesz egy egynapos próbalencséd. Sőt,van ahol 1 hetes, de bátyámnak és anyumnak speciel 1 napos volt.

Én is most gondolkoztam el a lencse témán,bár én könyékig tudnék matatni a szememben pislogás nélkül:D

Ne aggódj,irány a szemészet:)

2011. márc. 27. 14:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze,hogy érdemes.Nekem 4 éves korom óta rossz a szemem.18 évesen csináltattam kontaktlencsét,másfél évig volt,majd újra szemüveges lettem,de nagyon utáltam,,úgyhogy tavaly nyártól újra kontaktlencsét viselek.Először biztos furcsa lesz megszokni,használhatsz műkönnyet,sokkal kényelmesebb ezáltal.Én is nehezen tudtam betenni az elején,volt hogy fél órán keresztül szenvedtem vele,mire sikerült behelyezni,most pedig pár másodperc,úgyhogy nem szabad feladni az elején.Én most már le nem cserélném,nagyon imádom.Persze hosszabb távon a lézeres szemműtéten is gondolkodom,mert jó pár barátom megcsináltatta és nagyon pozitívak a vélemények.Hogy romlana a szemed a lencsétől?Hát nekem félévente romlik negyed dioptriát :S,de a szemüvegtől is romlott ugyanilyen tempóban.Szerintem vágj bele!Sok szerencsét!

23/l

2011. márc. 27. 14:36
 3/5 anonim válasza:
15 évesen lett kontaktlencsém. Először én is féltem hogy jajj milesz ha majd nem tudom betteni stb. De mielőtt oda adták vona a lencsét meegtanították hogyan kell használni.:) Mostmár probléma mentesen megy. ;) Viszont a szemem eddigis elég sokat romlott...most mégjobban . Ha nem is 3 havonta de fél évente körülbelül 0.5 dioptriát romlik...
2011. márc. 29. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Több mint egy éve van lencsém. Azóta semmit nem romlott a szemem.

Általában 2hetes vagy havi lencsét adnak, előtte meg próbalencsével kínlódhatsz, nem egyszerű eleinte, de 1 hét után már menni fog gond nélkül, csak addig ne add fel, én is rettegtem attól hogy a szemembe nyúljak, de mostmár rájöttem hogy nem olyan érzékeny dolog ez a szem, akár nyomkodhatom is jobbra balra, már az sem zavar:D

Szerintem nyugodtan próbáld ki.

2011. márc. 30. 00:34
 5/5 anonim válasza:
másfél éve van lencsém, de előtte énis féltem h úristen a szememben kell nyúkálnom, de gyorsan meg lehet szokni, és kapsz előtte próbalencsét, az enyém 1 hónapos volt, és ugye azért nem kell fizetni.
2011. ápr. 2. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!