Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lézeres szemműtét? Mennyibe...

Lézeres szemműtét? Mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Mennyibe kerül egy lézeres szemműtét és mennyire hatásos?

Mennyi idő múlva gyógyul meg a szem? infokat megköszönöm:)

2011. márc. 22. 15:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Már műtét után javul a szemed, aztán egy-két nap alatt beáll a végleges szintre. Szemenként 200 ezer forint, tehét két szem 400 ezer körül van.
2011. márc. 22. 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és látásjavító klinikák honlapján lakóhelyed szerint megkeresheted, hogy milyen kiinduló dioptriával mik a várható eredmények. Nem minden dioptriáról indulva lesz tökéletes a szemed. Uncsitesóm -7-es szemcsit hordott, és -2-ig hozták fel a szemét, tehát kifizetett egy vagon pénzt, és mégis szemüveges maradt.

A szomszéd lánynak meg elrontották a műtétet, és azóta szódásszifonnal jár.

Persze előzetesen elvégeznek egy csomó vizsgálatot, alkalmas vagy-e a műtétre, és nem vállalsz-e túl nagy kockázatot, én azt hallottam, azért sokaknak visszautasítják. tehát akit úgy gondolnak, hogy csak elbarmolnák a szemét, azt elküldik. Akit mégis elvállalnak de elrontják, az kevés van, persze ez a szerencsétleneket nem vígasztalja.

Nekem -6-os a szemem, és nem műttetek. Jó nekem így, így legalább látok, szemüveggel, lencsével ugyan, de jó a szemem, ha ebbe valaki belebarmol, oda a látásom, ami pótolhatatlan, szóval én nem kockáztatok.

2011. márc. 22. 16:00
 3/8 A kérdező kommentje:
uhh az elég húzos egy ár:S nekem -4 es és -5ös de van hogy zavar a szemüveg pl. sport vagy strand de akkorra inkább kontaktlencsét kéne venni ugye? mert igazad van hogyha elrontanák akkor az igen nagy gáz.
2011. márc. 22. 16:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyu, nekem kontaktom is van, elvagyok vele. Igaz, ha a műtét bejön, az ára megtérül pár éven belül (szemüvegek, kontaktok ára). Menj el, beszélj egy dokival, esetleg vizsgáltasd meg magad (de látod, már az is drága), aztán ráérsz gondolkodni. Viszont tényleg fontold meg, mert kockázata azért van a dolognak.
2011. márc. 22. 16:56
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm és egy doboz kontaktlencse mennyibe kerül és meddig tart? hogy működik?:D egy lencse mennyi ideig használható?
2011. márc. 23. 16:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Lencse sok fajta van. Az ára fajtától és mennyiségtől függ, három hónapi adag havi lencséből egy tizes (én ilyen adagolásban veszem).

Van olyan lencse, ami napos, tehát a nap végén eldobod. Van hónapos, ennek két fajtája: az éjszakára kivevős, vagy a non-stop hordható, amiben alhatsz is.

Van ennél huzamosabb időre is lencse, pl féléves, ezt higiéniai okokból nekem nem ajánlották (sok fertőzést elkap a szemem), így sokat nem tudok róluk.

Kell hozzá tok, folyadék. A tokban tartod, a folyadékban kell áztatni, ha kiveszed, ill meg is moshatod vele a tenyeredben Minél többet mosod, és óvod, annál hosszabb az élettartama.

El kell menni optikába, és kérni prospektusokat. A szemész megvizsgálja a szemed, egészséges-e, mehet-e rá lencse. Ha igen, akkor választ egy lencsét, amiből kapsz egy ingyenes próbapárat. Amíg nincs gyakorlatod, addig az optikus betanítja neked a betételt-kivételt, tárolást, fogást, stb. A szemedbe is beteszi a legelső alkalommal. Pá alkalom után jobb lesz a dolog, mert megszűnik a reflexed, hogy bezárd a szemed, mikor közelít hozzá az ujjad.

Ezután az ajándék lencsét hordod, próbálod szokni. Egy-két hét után kontroll, volt-e panaszod, illetve vizsgálat, hogy illeszkedik-e a lencse a szemedre. ha minden oké, jól érezted benne magad, akkor ilyen fajta lencsét írnak neked, és ezt fogod használni. Ha nem jó, akkor keresnek mást, kezdődik előről minden a próbapárral.

A lencsét érdemes szemcsivel felváltva hordani, a szemed és a pénztárcád érdeke is. Én pl csak nyáron hordok kontaktot.

Egyébként nagyon jó dolog, mert abszolút úgy érezhetetd magad, mintha semmi bajod nem lenne.

2011. márc. 23. 20:48
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az infokat tényleg hasznosak voltak!! én is csak nyárra szeretnék és nem is tudtam hogy kapok próbalencsét egy időre, ez minden optikában így van?:)
2011. márc. 24. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez mindenütt így megy.

Amúgy szívesen!

2011. márc. 24. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!