Ha valaki szemüveges, az árt a szemének, ha pl.1 napig nem hordja a szemüveget?
Szerintem jó ha néha erőlteted kicsit...
Bár ne vidd túlzásba!
Egyébként én tvzéshez vagy számítógépezéshez hordok egy lyukacsos szemüveget, olyan mint egy napszemüveg, csak lyukak vannak benne! Ez tornáztatja a szemed, és közelre-távolra rá tudsz fókuszálni! Nekem be vált:)
És egyébként hosszú távon javíthatja a szemed :)
Konkrét neve az enyémnek BioTec produkte(német név:S)
Ne haragudj, de az optikusod tényleg hülye ebből a szempontból. Hordd csak persze mindig. Aztán másfél év múlva majd menj újabb szemüveget íratni. 3-4 év múlva megint másik, ki tudja miért... ?!? Teljesen jogosak az izomlustulással kapcsolatos beírások. A szemtornával pedig sokat javulhat a látás, de tudni kell, hogy valószínűleg a sok TV/monitor nézés és lámpás olvasás/munka miatt kezd romlani a szemed. Hangsúlyoznám, hogy KEZD. Napi 5 perc szemtorna NEM FOGJA kompenzálni a 8 órás fix távolságú monitornézést. Erre fél órát rá kell szánni naponta! A legtöbb optikus egy kockafejű hülye. Nagyon beléjük van verve, hogy ha az ember szeme romlik, azt csak szemüveggel lehet "javítani". Miért nem romlik annyira a civilizálatlan emberek szeme ? Genetika ? Lóf@szt. Más a terhelés. Nem számítógépeznek, mindent napfénynél vagy holdfénynél végeznek. Nincs műfény. KÖNYVAJÁNLÓ: Leo Angart: Szerezd vissza éleslátásodat
Még egy dolog: amíg az a fontos, hogy hogyan áll, és hogy randira nem veszed fel, addig nem olyan nagy a probléma :) Majd amikor olyan erős szemüveged lesz, hogy néha le kell venni, hogy pihentesd a szemed. HOGY PIHENTESD ! Akkor majd lehet hogy elkezded a szemtornát. Üdv!
Guglizzátok ezt a letölthető könyvet:
harry benjamin tökéletes látás szemüveg nélkül
a -5-ös választ elolvasva: Hogy nem versz le semmit? -7,25 vagyok mindkét szememre, és az orrom hegyéig nem látok szemüveg nélkül. Kínzás ha nem látok, nincs lencse vagy szemüveg rajtam, nemhogy még takarítsak is 'vakon'...Konkrétan hajat mosni sem tudok csak lencsébe, hát nem látom a samponos flakont jóformán.
Kérdező: Ha szemüveget csináltattál kérdezd meg az orvosod. Egyéni hogy kinek hogy kell viselni, ha olvasáshoz kell, ha állandóan, ha bizonyos tevékenységhez csak, azt az orvos mondja, vagy ha nem arra van a pici szád.
előző vagyok,6éves korom óta romlik a szemem megállás nélkül. (örökletes, genetikus, családban marad féle) a szemtornát 2évig próbáltam 1 könyvből és egy orvos tanácsára ilyen olyan gyakorlatokat végeztem, miután semmi eredmény nem volt és az orvos is látta elémtolta a lézeres műtét papírját. Félek tőle, így maradok pápaszemes lencsés.
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!