Milyen egy szemészet?
Ma voltunk a sulival a védőnőnél, és mondta, hogy nem látok jól messzire, és mennyek el szemészetre, mert rosszabb lesz. (Érdekes, régebben nem küldött el...)
Milyen egy szemészet? Mit csinálnak majd? Vagy mit kell csinálnom?
Kicsit új az egész. Nem tudom, hogy számít-e, de Nagykátára mennénk.
Bemész, lelsz a székre. Eltakarod az egyik szemed, majd megpróbálod elolvasni a táblát.
Ha nem megy, akkor kapsz egy cserélhető lencséjű szemüveget, és a doktornő elkezd kísérletezni, hogy hány dioptriás lencsével látsz jól. Fontos, hogy ne hazudj, mert magaddal fogsz kitolni. Ha egy órát kell próbálkozni, akkor annyit. Akkor mond, hogy igen, most jó, ha tényleg tökéletesen élesen látod a táblát majd.
Nagyon félelmetes, utálok ilyen helyekre járni, szörnyű. Ráadásul egy idegen ember ott izél, hogy látod, látod?? és én csak ott ülök, és olvasom a dolgokat. Hátborzongató!
Meg az a tudat, hogy szemüveges lehetek (valószínűleg leszek is), és tök rossz lesz, kézizni, hogy le-fel, le-fel. Meg mindig arra kell figyelnem, ha játszok, ha bemosnak egyet, mi baja lesz... Meg milyen hülyén fogok kinézni, bár az ismerőseim szerint nekem jól állna a szemüveg.
Ma már ezernyi keret közül lehet választani... És van sportszemüveg is :)
Engem mindenfajta labdával szemüvegen találtak már, sőt, kardlappal is kaptam rá, és semmi baja nem lett :)
Amúgy meg mit izélnek? Ránézel, felolvasod, szólsz, hogy jobb vagy sem, lencsét cserélsz, és odanézel. Hidd el, jobban jársz, évente egyszer el lehet viselni. Cserébe újra éles lesz a világ :)
Hallottam a kontaklencséről, csak az elég kényes...
Azta:D
Ma felvettem az osztálytársam szemüvegét, nagyon jó volt, szép volt minden.:D
Az osztályunkból 3 embernek kell szemüveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!