Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szerintetek próbáljam meg...

Szerintetek próbáljam meg vagy irány a szemészet?

Figyelt kérdés
Na szóval az a helyzet,hogy pár hónapja felpróbáltam az egyik ismerősöm szemüvegét ami 0.75-ös volt és jobban láttam vele. Elmentem a szemészetre ahol megállapították,hogy 0,6-os a szemem. Az egyik ismerősöm adott egy könyvet amit Harry Benjamin írt. Látásjavításról szól. Írassak fel szemüveget,vagy próbáljam meg a Bates féle módszert.
2010. dec. 19. 15:28
 1/10 A kérdező kommentje:
A kérdés egy kicsit furcsán írtam. *Szerintetek próbáljam meg vagy hagyjam a fenébe az egészet.
2010. dec. 19. 15:30
 2/10 anonim ***** válasza:
A tokeletes latas c. konyv segitett Nekem pl. En azt ajanlanam, hogy probald meg. Kimeld a szemedet, s vegezd a gyakorlatokat, amiket a konyvben fogsz talalni, s lehet meg vegezni szemtornat, sot masszirozast is!
2010. dec. 19. 15:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Próbáld meg. 0.6 még igazán nem sok, ha nem is javul tőle, akkor is tudsz élni vele. Ha nem válik be, akkor persze szemészet :)

Bár nekem is hasonló a szemem, simán elvagyok szemüveg nélkül. Látnád a tesóm... 8-as és 9-es lencse kell neki, az olyan vastag lenne, hogy már sztk-ra kapja a kontaktlencsét :D na olyan esetben azt mondanám, hogy inkább szemészet... már ha megtalálod :D

2010. dec. 19. 15:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod a szemtornát, de ilyen kis eltérés szerintem nem zavar a mindennapi életviteledben. Nekem sokkal rosszabb volt a szemem, amikor elkezdtem tornáztatni és nem az orvosnak akartam megfelelni, csak normálisan akartam látni szemüveg nélkül. Ez sikerült is.
2010. dec. 19. 15:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Megpróbálom. Köszönöm az eddigi válaszokat. És kb mennyi idő lehet mire megjavul tőle a látásom?
2010. dec. 19. 15:43
 6/10 anonim ***** válasza:

0.6????

Tudod hogy örülnék, hogy ha nekem csak ennyi lenne...

Én két hónapja tettem le a -4,5-es szemüvegemet, és már elértem egy dioptria javulást.

Ha naponta szánsz egy órát a gyakorlatokra, egy hónap alatt 100%-osan fogsz látni.

De ha csak napi öt-tíz percet, akkor sem lesz több mint két hónap.

Ha megveszed a szemüt, akkor elindulsz azon a lejtőn, amin én tíz évig csúsztam lefele. :S

Én most kapaszkodom fel. :D

Most a legkönnyebb, amíg még nem voltál szemüveges,

Nekem például sokkal nehezebb lesz, mert a szemem majd' tíz évig élvezte a szemüveg "jótékony" hatását.

A szemüveg csak tovább rontja a látást.

Ajánlom az alábbi weboldalt:

[link]

2010. dec. 19. 16:41
 7/10 A kérdező kommentje:
Remélem működik amit linkeltél. Megcsináltam amit az oldalon leírtak. + 2x30percet pihentettem a szemem.
2010. dec. 19. 18:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Jól csinálod. Helyes! :)

Viszont ne várd azt, hogy két hét múlva tűélesen látsz.

Nálam például lesz az 1 év vagy akár kettő is.

Persze én -4,5-ről indultam.

2010. dec. 21. 13:22
 9/10 anonim ***** válasza:
A szemtorna.hu jó oldal, de azért a könyvet is olvasd el, mert sokkal több információ van benne.:)
2010. dec. 22. 12:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi.
2010. dec. 22. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!