Kontaktlencsések! Nagy baj lenne, ha a kontaktlencsét nem sminklemosás után venném ki, hanem előtte?
köszönöm a válaszokat :)
hát igen..én sem értem h miért utána kéne kivenni :| én ma kaptam meg, és mondták, h sminklemosás és csak is utána lehet kivenni a lencsét..de hát úgy simán beledörgölöm a sminket :/ de nemérdekel..csak nem lehet baj ha elöbb kiveszem :/
köszönöm mégegyszer :)
azért utána KÉNE kivenni mert pl sokkal könnyebb úgy lemosni a sminket hogy látsz is közbe. meg ahogy kiveszed hozzáérhet a szempilládhoz, akármihez.
a szemet meg nem dörgölni kell hanem egy sminklemosó folyadékba mártott vattával lemosni. ha közbe belemegy a szemedbe akkor valamit rosszul csinálsz. mellesleg a szemednek károsabb mint a lencsének amire esetleg rámegy.
75%
A lemosás közben nyomást gyakorolsz a szemre, ezt értettem dörgölés alatt. nekem ettől csúszott már el a lencsém sajna.
Nem csinálok rosszul semmit pedig.
Ha meg nem látod lemosni a sminket, akkor közelebb hajolsz a tükörhöz... Nekem mínusz 7-es a szemem, de ha odahajolok a tükörhöz, tökéletesen látom magam és a sminkem...
Azt pedig elmondanám, hogy a kontaktlencse védőrétegeit károsítják az ilyen vegyszerek, amiket sminklemosáskor (vagy bármikor) használunk. És ehhez nem kell rákenni a cuccot a lencsére, elég a könnyeddel keverednie, és úgy a szemed szélén ülnie. A lencséd élettartama számottevően csökken tőlük, illetve a szemet is irritálhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!