Ennek lehetnek késöbb következményei?
Esetleg lehet, hogy zöldhályog, főleg, ha a családodban előfordult már. Ott van lent, hogy tünetei, a kettes pontban, és a hármaban, hogy kezelése. Szerintem menj el másik szemészhez is, nem játék!
Azt írja, hogy „Akut esetben fordul elő hányás gyakran, szemvörösség, fájdalom.” (gondolom ez az az eset, amikor valamilyen baleset következtében megsérül a csarnok víz, szivárog vagy ilyenek)
„Idült esetben hiányzik a fájdalom, és a látásromlás mértéke is kisebb eleinte. Jellemzően este veszi észre a beteg, hogy látása egyik, vagy mindkét szemén homályossá válik, fényforrások körül szivárványszínű karikákat láthat.” Itt hányinger, sokkal ritkábban fordul elő.
„A veleszületett forma elsősorban csecsemőket és fiatal gyermekeket érint. Ritka (10 ezer újszülöttből egynél fordul elő), de veszélyes típus, melyet a szem rendellenes fejlődése okoz.”
Az orvos is valami ilyesmit mondott neked, de nem értem miért nem beszélt tisztán, és miért nem írt valami gyógymódot. Ahogy a linkben is láthatod, meglehet állítani cseppekkel, jó tesz a szemnek hasznos vitamin bevétel, azt olvastam, visszafordítani nem lehet, viszont, ha sehogy sem kezeled, romolhat, nagyon súlyos szintre is.
Nem állítom, hogy neked ez van, mert nem vagyok orvos, de a családomban már előfordult, és hasonlók a tünetek. Mindenféleképpen keress meg egy másik orvost is, mert nem normális dolog.
"A szemorvos néhány egyszerű, fájdalmatlan vizsgálattal (szemnyomás méréssel, látótér-, szemfenék-, és csarnokzug vizsgálattal) már akkor biztonsággal ki tudja mutatni a zöldhályogot, mikor a beteg még nem észleli a tüneteket."
Tényleg bocsi, aztán lehet, hogy teljesen ártalmatlan betegséged van, nem akarlak ijesztgetni, csak én így cselekednék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!