Lézeres szemműtéttel kapcs. Kérdések?
-4.50-es szemem van (szemüveggel, a kontaktlencse dioptriája más), nagyon zavar, hogy ilyen rosszul látok és szeretném megműttetni.
Tizennyolc vagyok, folyamatosan romlik a szemem (tehát soha nem volt ugyanaz a dioptriám több, mint egy évig). Így is lehetne szemműtétem, vagy várjak még, hátha megáll a romlásban? :S
Utánaolvastam a lézeres szemműtéteknek és mivel lassan már -5.00-ás lesz a szemem, a PRK gondolom már nem olyan ajánlatos, mivel azt 5-ös dioptriáIG csinálják inkább.
Szóval marad az intraLASIK. Ezzel az a problémám, hogy a Wikipédia szerint : "A visszahajtott lebeny itt sem nő vissza soha, csak visszatapad. A lézer által képzett perem miatt sokkal biztonságosabb, de a lebeny elmozdulásának veszélye a páciens élete végéig fennáll." Ez azt jelenti, hogy többé nem hordhatok mondjuk színes kontaktlencséket? Vagy mégis hogy fordulhatna el? (Nem szeretnék lemondani a színes lencsékről, nagyon szeretem őket.)
Bocsáss meg, de az, hogy nem látok jól, nem azt jelenti, hogy "beteg" a szemem. Igenis szeretem a hülye lencséket és addig vagyok hiú, amíg lehetek. Majd ha elkezdek csúnyulni, alább hagyok vele.
Hasznos válaszokat kérnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!