Kontaklencse kérdések?
Lenne néhány kérdésem a kontaklencse viselőkhöz.
szeretnék kontaklencsét , mégpedig a havi hordású ami jobban érdekel.
Ugye ezt 30 napig nem kell kivenni , 30 nap után csere.
Mennyibe kerül az ilyen tipusú lencse, illetve melyik márkát ajánlanátok?
Sokan állítják hogy a kontaklencse viselésétől romlik a szem , ennek van valami alaja ?
Illet még egy olyan hogy mekkora dioptriáig lehet ilyen fajta lencsét venni? Szemem ( -4,5;-4,5)
Szia! Sajnos nem tudok minden kérédsedre kielégítő választ adni, de amit tudok leírom, bár mások úgyis részletesebben fogják valószínűleg:))
Szóval egy biztos, a viseléstől nem fog romlani a szemed, barátnőm is hordott lencsét, neki másfeles volt, most már csak -1, szvl javult is, de romlani tuti nemfog, hiszen akkor nemis gyártanák jódormán:)
Az általad említett dioptriák is léteznek kontakban, hallottam -5.5, -6ról is...
Remélem tudtam kicsit segíteni:)
Ne hordj olyat amit 30 napig ki sem kell venni. Van olyan, de nem egészséges, hiszen egyfolytában egy idegen dolog van a szemedben, nem szellőzik tőle, ez nem jó. Az ilyen lencséknek alacsony a víztartalma is, szemcseppezni kell, drága dolog az is. Kivenni, berakni néhány másodperc csak, szóval jobban jársz ha estére kiveszed.
Most márkát meg árat hiába mondok, mert attól függ hogy a te szemedre melyik fajta jó egyáltalán. 11ezer forint körül van 3 hónapra amit én használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!