Nagyon rossz a szemem (-7 diopria). Hogy lehetne javítani rajta? Milyen szemtornát csináljak?
Kipróbálnám a Bates-féle szemtornát, de az a baj, hogy szemüveg nélkül nem tudok lenni (az utcára se tudok kimenni nélküle) és ez a módszer csak akkor hatásos, ha egyáltalán nem hordom a szemüveget, különben visszaáll a szemem..
Valami más javaslat esetleg?
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna mondani valamit!
A gyengébbszemüvegeseknek igaza van:) Nekemis két éve, hogy felírtak az egyik oldalra -0,5 del, a másik oldalra -1 egésszel több dióprtiát az előzőnétl, úgy voltam vele, h ha megint erősebb lesz, megint megszokja a szemem, és én ebből nem kérek. kiváltottuk, de nem hordtam azóta sem.Szemtornáztam, meg vitaminokat szedtem, a jobban látó sszememre a mostani szemüveg jó, néha erős!!. Szerény vééleményem szerint az agyunkban van valami, ami azt kívánja a szemtől, hogy akármiylen éles lencsét is kap, hogy homályosan lásson. Ilyen lehet, hogy félsz a jövőtől, nem akarsz valamivel szembesülni, stb.. szóval ne használj ha teheted erősebbet, a szemed edződni fog! És egy jó tanács, ha nagyon fáj a fejed a szemüvegtől(nekem volt ilyen-egész nap fájt a fejem), tedd le legalább 2 hétre, ha lehet egy hónapra.Meg lehet szokni, s mikor újra felveszed jobban fogsz látni. A szemüveg mesterségesen feszíti meg a lencsetartó izmokat.
Még egy dolog a látásról és az agyról, gondolkoztál már azon h miért van az h álmában minden ember élesen lát? :))) /A látás nem a szem, hanem az agy terméke./ Így elvileg az eredendő hiba is itt lehet.De ezt sosem fogjuk megtudni, mert nagy pénzek vannak az optikai eszközök forgalmazásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!