Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nagyon rossz a szemem (-7...

Nagyon rossz a szemem (-7 diopria). Hogy lehetne javítani rajta? Milyen szemtornát csináljak?

Figyelt kérdés

Kipróbálnám a Bates-féle szemtornát, de az a baj, hogy szemüveg nélkül nem tudok lenni (az utcára se tudok kimenni nélküle) és ez a módszer csak akkor hatásos, ha egyáltalán nem hordom a szemüveget, különben visszaáll a szemem..

Valami más javaslat esetleg?

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna mondani valamit!

2011. jan. 10. 00:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy vagyok. Nekem is -7-es, 12 éve van szemüvegem, és én is gondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy nem kéne mindig erősebbet felírni... de az orvos nem így látja... Amúgy nem tudja valaki, hogy a -7-es szem, körülbelül hány százalékos látást jelent? 18L :)
2011. jan. 16. 19:34
 12/13 anonim válasza:
Langyos körömvirágteával mosogasd a szemed és igyál sok szemvidítőfű teát... Ez biztosan segít!
2012. febr. 4. 03:16
 13/13 anonim válasza:
100%

A gyengébbszemüvegeseknek igaza van:) Nekemis két éve, hogy felírtak az egyik oldalra -0,5 del, a másik oldalra -1 egésszel több dióprtiát az előzőnétl, úgy voltam vele, h ha megint erősebb lesz, megint megszokja a szemem, és én ebből nem kérek. kiváltottuk, de nem hordtam azóta sem.Szemtornáztam, meg vitaminokat szedtem, a jobban látó sszememre a mostani szemüveg jó, néha erős!!. Szerény vééleményem szerint az agyunkban van valami, ami azt kívánja a szemtől, hogy akármiylen éles lencsét is kap, hogy homályosan lásson. Ilyen lehet, hogy félsz a jövőtől, nem akarsz valamivel szembesülni, stb.. szóval ne használj ha teheted erősebbet, a szemed edződni fog! És egy jó tanács, ha nagyon fáj a fejed a szemüvegtől(nekem volt ilyen-egész nap fájt a fejem), tedd le legalább 2 hétre, ha lehet egy hónapra.Meg lehet szokni, s mikor újra felveszed jobban fogsz látni. A szemüveg mesterségesen feszíti meg a lencsetartó izmokat.

Még egy dolog a látásról és az agyról, gondolkoztál már azon h miért van az h álmában minden ember élesen lát? :))) /A látás nem a szem, hanem az agy terméke./ Így elvileg az eredendő hiba is itt lehet.De ezt sosem fogjuk megtudni, mert nagy pénzek vannak az optikai eszközök forgalmazásában.

2012. nov. 4. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!