Kontaktlencsére szeretném cserélni a szemüvegem. Mi a menete ennek?
Uhh hát sztem bármelyikbe, de am változó, mert mindig kifogok vmi akciot:)
Most legutobb 7honapra 21ezerből kijöttem, meg hozzá a lötty 3havonta 4ezer.
Am ha te csak tvhez meg géphez hordod, akkor neked tuti h muszáj a lencse?
Nem tudom, nem értek én ehez, de én mikor elkezdtem kiskoromba..igazán nem is volt vele baj..aztán most 10év hordás után lassan ott tartok h 5ös a szemem..bár az átlagom lenne ennyi:D
És már megfordult a fejembe h ha netán nem hordtam volna, akkor most lehet nyugodtan járhatnék strandra meg stb..mert így igazán oda se tok mennni. Mert szemüvegem már nem tom hány tönkrement a fürdőbe, nélküle egyszer pofonvágtak(neki mentem egy öregasszonynak, az megrossz néven vette...), lencsével meg nem lehet fürdőzni..mert ugy nagy a fertőzésveszély.. Egyszer mentem lencsével fürdőbe, meg búvárszemüveggel, így csúszdáztam, de a nagy csobbanással lejött a szemcsi, a lencse meg lecsúszott, asszittem kiugrik a szemem..
Am neked hanyas a szemed? mert sztem ha még feles körül van akkor ne szokj hozzá. Ha már erősebb kell akkor az más, de ha még minimális akkor sztem ne hagyd h tovább romoljon.
Nah én vok a sokat író:D
Igen így már értem, 2es szemhez már télleg kell. Megértelek. Akkor ha megvan rá a pénz menj el az ofotértba, és irasd ki a lencsét, ha javasolhatom az air optix aquát:D sztem az nagyon kényelmes(ez az ami 30napig bent lehetne, ezért észrevehetetlen..perze a napvégére már nem mindig..de ez mindegyiknél így van, csak nekem volt olyan is pl h reggel 6kor betettem és már dután 2-4kor már fájt a szemem..de ezt beteszem 6kor, és még este 6kor se kellemetlen..esetleg ha tul erősen sminkelek..v hasonlok) Meg sztem az is fontos h elég folyadékot igyál.
Én vagyok az, aki mondta, hogy tartsd meg mellette a szemüveget.
Jó tanács, és higyj nekem. Akár milyen hiú az ember, a szemüveget hordani kell. Én egy fél évig nem hordtam, 3/4-ed dioptriát hordott a szemem! Szóval ezzel nem lehet játszani.
Csak olyan helyen kérj kontaktlencsét, ahol előtte szemész vizsgál meg, ugyanis sok optikában csak valami betanított ember van, aki a gépet meg a táblázatot tudja használni. Ez azonban kevés! Ugyanis nem csak a szemet, hanem egyéb tényezőket is figyelembe kell vennie. Nekem például világos a hajam, szemem, bőröm, ezért direkt olyan lencsét kaptam, ami ilyen esetben ajánlott.
Nekem J&J Acuvue Oasys lencsém van, ez UV-szűrős, és fél évre 17000 ft. Mellette Optifree Exress folyadékothasználok, ez 3000, kábé 3 havonta kell venni.
Szia!
Nekem is csak tv-zéshez kell szemüveg, meg suliban a táblához (-0.5-ös a szemem), és kb 1 évig hordtam lencsét.
Eleinte nagyon élveztem, hogy mindig rendesen látok, az utcán is, és hogy sokkal jobb, mint a szemüveg, mert nem zavar be a kerete, meg az hogy néha bekoszolódik stb.
Viszont túl sok a macera vele, meg nem is túl olcsó mulatság.
Az optikusom is azt mondta, hogy ha nem kell állandóra a szemüveg, akkor ne szenvedjek lencsével, egyszerűen csak akkor hordjam a szemüveget, amikor tv-zek vagy táblát nézek.
Vki írta, hogy hordani kell a szemüveget mindig, akármilyen kicsi is a dioptriája. Én több embertől pont azt hallottam, hogy csak akkor kell felvenni, amikor kell, mert nem látsz vagy fáj a szemed. Ha mindig hordod, nem edzed a szemed és ellustulhat, romolhat. (ugyanez igaz akkor is ha kontaktlencsét hordasz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!