A kevesebb, vagy a több hertz-re beállított monitor károsabb a szemre?
Kedves Kérdező!
Tudomásom szerint a hertz az a képfrissítésnek a mértékegysége, ami lehet vízszintes függőleges és kör-ívelt! Minél nagyobb hertzen fut a monitor annál jobban kíméli a szemet! Remélem tudtam segíteni! És előre is boldog új évet!
Semmi jelentősége a szem szempontjából.
Ennek csak katódsugárcsöves monitor esetében van jelentősége, ott ajánlatos minél magasabb frekvenciára állítani a monitort. Ott is a látórendszert fárasztja el, ha sokáig nézel egy alacsony képfrissítésű monitort.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:27
??? Nem tudom, nem is állítottam ilyet sehol.
Van persze, a határ 75Hz. Ez alatt olyan lassan frissűl a kép, hogy az agy nem látja folyamatosnak és leterhelheti, ami fejfájásban nyilvánulhat meg, ha viszont e feletti, akkor már az agynak is folyamatos.
Ezért van, hogy vannak akik az 50Hz-es neoncsövet nem szeressék, mert hétfőn a suliba megfájdul a feje.
CRT-nél a 100 Hz az már jónak számít, a 75 Hz elviselhető, a 60 Hz az viszont nagyon szétviszi a szemet.
LCD-nél pedig már a 60 Hz is jó, mert az LCD az nem villog úgy, mivel folyadékkristályos, tehát lassabban alszik ki, sokkal átmenetesebb a fénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!